Haberler

Banka Fareleri Suçüstü Yakalandı

İnternet Şifrelerini Ele Geçirdikleri Vatandaşların Hesaplarındaki Paraları Kendi Hesaplarına Aktaran İki Dolandırıcı Kadıköy'deki Bir Banka Şubesinde Suçüstü Yakalandı.

İnternet şifrelerini ele geçirdikleri vatandaşların hesaplarındaki paraları kendi hesaplarına aktaran iki dolandırıcı Kadıköy'deki bir banka şubesinde suçüstü yakalandı.

İnternet üzerinden gerçekleştirilen soygun, sanayi makineleri satan İşadamı Hakan Yurttaş'ın hesaplarındaki paraların tanımadığı 3 farklı hesaba havale edildiğini fark etmesiyle ortaya çıktı. Hesabındaki 150 bin YTL'nin 95 bin YTL'lik kısmının çekildiğini fark eden Hakan Yurttaş hemen polisi ve bankasını aradı. İnternet üzerinden sık sık işlem yapan Yurttaş, şifrelerinin kırıldığını ve hesaplarındaki 95 bin YTL'nin 55 bin, 15 bin ve 25 bin YTL'lik dilimler halinde üç farklı hesaba havale edildiğini belirledi. Dolandırıcılığı hemen bankasına ve polis ekiplerine bildiren Hakan Yurttaş, paraların havale edildiği hesapların bloke edilmesini istedi. 15 bin YTL ve 25 bin YTL lik hesaplara bloke koydurabilen İşadamı Yurttaş, 55 bin YTL'lik kısmın bloke işleminden kısa süre önce bir bankanın Beyazıt Şubesi'nden çekildiğini öğrendi. Dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlatan polis ekipleri iki kişinin Fortis Bank Küçükbakkalköy Şubesi'ne gelerek söz konusu hesaplardan para çekmek istediği bilgisine ulaşınca operasyon başlatıldı. Banka çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan Kadıköy Asayiş Büro ekipleri, müşteri kılığında bankaya girerek para almayı bekleyen iki zanlıyı suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan F.Ş.(65) ve Ö.R.(30) ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. İnternet üzerinden çok sayıda kişinin hesaplarına giren zanlıların birlikte çalıştığı kişilerin de yakalanması için soruşturma genişletildi. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sorguları devam eden şahıslardan F.Ş. verdiği ilk ifadesinde bankadan parasını çekmeye gittiğini söyleyerek konudan haberi olmadığını iddia etti. Polis olayın internet bankacılığını kullanan insanların hesaplarını şifrelerini ele geçirerek boşaltan bir şebekenin işi olmasından şüphelenirken, yakalanan zanlıların sorgusu devam ediyor.

(İST-EY-EY-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title