Haberler

Bank Asya'nın Yönetimi TMSF'ye Geçti - Genel Müdürlük Binası

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK), imtiyazlı pay sahipleri açısından Kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısının Bank Asya tarafından sunulamadığı, bu nedenle pay sahiplerinin kurucularda aranan nitelikleri taşıdığına ilişkin bilgi ve belgelerin Kuruma ibrazına ve yapılacak değerlendirmeler sonuçlanıncaya kadar ortakların paylarına ilişkin temettü dışındaki haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verildiği bildirildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK), imtiyazlı pay sahipleri açısından Kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısının Bank Asya tarafından sunulamadığı, bu nedenle pay sahiplerinin kurucularda aranan nitelikleri taşıdığına ilişkin bilgi ve belgelerin Kuruma ibrazına ve yapılacak değerlendirmeler sonuçlanıncaya kadar ortakların paylarına ilişkin temettü dışındaki haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verildiği bildirildi. AA

Kaynak: AA / Güncel

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Bank Asya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title