Haberler

Bank Asya 1. Lig

Bank Asya 1. Lig'de 6 Nisan Pazar Günü Oynanan Orduspor-gaziantep Büyükşenir Belediyespor Maçından Sonra Çıkan Olaylar Sonucu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (Pfdk) Tarafından 3 Futbolcusu ve 1 Yöneticisi Ceza Alan Orduspor, Tahkim Kurulu'na İtiraz Etti.

Bank Asya 1. Lig'de 6 Nisan Pazar günü oynanan Orduspor-Gaziantep Büyükşenir Belediyespor maçından sonra çıkan olaylar sonucu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 3 futbolcusu ve 1 yöneticisi ceza alan Orduspor, Tahkim Kurulu'na itiraz etti.

Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Türkmen, Tahkim Kurulu'na yapılacak itiraz dosyasını hazırlayarak Tahkim Kurulu'na sunduklarını belirtti. Bu arada Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Suat Kaya'ya saldırdığı iddiasıyla iki ay hak mahrumiyeti ve 10 bin YTL para cezasına çarptırılan Ordusporlu yönetici Hayri Osma, "Karar haksız ve talimatlara aykırıdır" dedi.

PFDK'nın kararına itiraz için Tahkim Kurulu'na verdiği itiraz dilekçesinde olayları başlatan tarafın Gaziantep Büyükşenir Belediyespor Teknik Direktörü Suat Kaya olduğunu belirten Hayri Osma, ayrıca TV görüntülerini de Kurul'a delil olarak sundu. Maçın ardından ev sahibi takımın yöneticisi olarak kendi oyuncularını tebrik, rakip takımın oyuncularını da teselli ettiğini, bu sırada yanına yaklaşan Suat Kaya'nın yakasına yapışarak sözlü hakarette bulunduğunu kaydeden Osma, bu hareketlerin olduğu gibi TV görüntülerinde bulunduğunu belirterek, şunları belirtti: "Suat Kaya, yakama yapışınca ve akreditasyon kartımı yırtınca bende yakamı kurtarmak istedim. Bu hengamede bir kasıtta bulunsam bile araya girenler nedeniyle imkansızdır. Bu durum görüntülerden açık seçik anlaşılmaktadır. Ağır saldırı diye verilen ceza hakkaniyetle bağdaşmamaktadır. Kaldı ki, olaylara rakip takımın oyuncuları ve Suat Kaya'nın tahrikkar eylemleri sebep olmuştur." PFDK, 6 Nisan Pazar günü oynanan Orduspor-Gaziantep Büyükşenir Belediyespor maçından sonra çıkan olaylar sebebiyle Orduspor'dan Mehmet Öncan'a 5, Şenol demirci'ye 3, Ümit Tütüncü'ye 2, Gaziantep Büyükşenir Belediyespor'dan Serkan İşyapan, İsmail Büyüksolak ve Ulaş meyan'a 2'şer maç ceza vermişti. Aynı Kurul, Orduspor yönetici Hayri Osma'ya da 2 ay hak mahrumiyeti ve 10 bin YTL para cezası vermeyi karara bağlamıştı.

(MAK-SA-MFS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title