Haberler

Bangladeş Milli Günü Resepsiyonu

Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi M. Allama Siddiki, Türkiye'nin son 30 yılda kalkınma ve modernleşme alanlarında elde ettiği güçlü konumunu takdirle takip ettiklerini belirterek, "Türkiye ile geçmişe dayanan ilişkilerimizin çok daha üst düzeylere taşınmasını arzu ediyoruz.

Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi M. Allama Siddiki, Türkiye'nin son 30 yılda kalkınma ve modernleşme alanlarında elde ettiği güçlü konumunu takdirle takip ettiklerini belirterek, "Türkiye ile geçmişe dayanan ilişkilerimizin çok daha üst düzeylere taşınmasını arzu ediyoruz." dedi

Bangladeş'in bağımsızlığının 47'nci yıl dönümü dolayısıyla Fatih'teki Sultan Sarnıç'ta resepsiyon düzenlendi.

Bangladeş'in İstanbul Başkonsolosu Borhan Uddin'in ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyon, iki ülkenin milli marşlarının çalınmasıyla başladı.

"Türk iş adamlarını Bangladeş'e davet ediyoruz"

Büyükelçi Siddiki, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Bangladeş'in 26 Mart 1971 yılında bağımsızlığını kazandığını hatırlatarak, "Bugün bizim için çok önemli bir gün. Bangladeş halkı özgürlüğünü ve bağımsızlığını kazanma yolunda çok kayıplar verdi. Bugün burada bağımsızlık hareketi lideri Mucib-ür Rahman ve tüm bağımsızlık mücadelesi veren kahramanları anmak üzere toplandık." diye konuştu.

Türkiye'den çok sayıda iş adamının nisan ayında Bangladeş'e bir ziyaret gerçekleştireceğini kaydeden Siddiki, "Bu program çerçevesinde birçok Türk ve Bangladeşli iş adamı ülkemize gelecek. Toplantılar yapacağız. Tüm Türk iş adamlarını Bangladeş'e davet ediyoruz. Bangladeş'te ekonomik serbest bölge çalışması yapıyoruz. Bu bölge sadece Türk iş adamlarına açık olacak." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Bangladeş'in tarihe dayanan ilişkileri olduğuna vurgu yapan Siddiki, şöyle konuştu:

"Türkiye ile kurduğumuz ekonomik ilişkiler de çok önemli. Türkiye ile her anlamda iyi giden ilişkilerimizin ekonomik alanda da iyi gitmesi iki ülke için de son derece önemli bir konu. Bangladeş olarak Türkiye'nin ekonomik ve diğer alanlarda gelişmesini büyük bir memnuniyetle izliyoruz. Türkiye'nin son 30 yılda kalkınma ve modernleşme alanlarında elde ettiği bu güçlü konumunu takdirle karşılıyoruz."

"Her zaman Türkiye'nin başarısı ile gurur duyuyoruz"

Başkonsolos Uddin ise Bangladeş'in Milli Gününde kendilerini yalnız bırakmayan Türk halkına teşekkür etti.

Uddin, Türkiye ile Bangladeş arasında ilişkilerin, coğrafyadan kaynaklanan uzaklığa rağmen gücünü tarihten alarak bugüne kadar sürdüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

"Uzun bir tarihe dayanan ekonomik, kültürel ve siyasi ilişkilerimiz coğrafi uzaklığa rağmen çok sıkı bir şekilde bugüne taşınmıştır. Türkiye ve Bangladeş her zaman birbirini desteklemiş ve zor zamanlarda hep birbirlerinin yanında olmuştur. Bangladeşlilerin, Kurtuluş Savaşı'na yaptığı katkılar, Türk halkının zihnine, kalbine yerleşmiştir. Biz Türk dostu olarak her zaman Türkiye'nin başarısı ile gurur duyuyoruz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Bangladeş'e yaptıkları ziyaret ve orada gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Resepsiyona, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Anadolu Ajansı İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan'ın yanı sıra çok sayıda yabancı misyon temsilcisi, diplomat, akademisyen ve gazeteci katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bangladeş İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title