Haberler

Bangkok: Tayland'ın Yeni Başbakanı Atandı

19 Eylül Günü Tayland'da Yapılan Askeri Darbeden Sonra Bugün Eski Başbakan Thaksin Shinawatra'nın Yerine Yeni Başbakan Atandı. Yeni Başbakan General Surayuth Chulanon, Bugün Parlamento Binasında Yaptığı Basın Toplantısıyla Basın Önüne Başbakan Sıfatıyla İlk Defa Geçti ve Görevini Tanımladı.

19 Eylül günü Tayland'da yapılan askeri darbeden sonra bugün eski başbakan Thaksin Shinawatra'nın yerine yeni başbakan atandı. Yeni Başbakan General Surayuth Chulanon, bugün parlamento binasında yaptığı basın toplantısıyla basın önüne başbakan sıfatıyla ilk defa geçti ve görevini tanımladı.

Yeni başbakan General Surayuth Chulanon, akşam saatlerinde parlamento binasında yaptığı basın toplantısında, Tayland halkının mutluluğu için ve adaleti sağlamak için çalışacağını, her zaman azimli olacağını, ekonomik alanda yabancı yatırımcıların geleceği daha açık görebilmelerini sağlayacak ve diğer yatırımcıların da fonlarını ekonomiye kazandırmaları için fırsatlar oluşturmaya çalışacağını belirtti. Chulanon, sosyal ve hukuk alanlarında ise daha önceki durumların aynen geçerli olduğunu, farklı bir uygulama içinde olmayacağını belirti. Ülkenin daha bayındır ve huzurlu olması için güvenlik ve savunmanın en üst düzeyde tutulacağını ve hiçbir önlemden ödün verilmeyeceğini vurgulayan yeni başbakan, bir gazetecinin 'Thaksin'in yerini siz nasıl hak ettiniz?' sorusuna "Ben, kral tarafından atandım, seçilmedim ve görevim geçicidir. Her şey durumlara bağlı" diyerek cevap verdi.

Basın toplantısının ardından Başbakan Surayuth Chulanon, parlamento binasından eşi ile beraber çıktı ve ayrı araçlara binerek binadan ayrıldı. Yeni başbakan, 1 hafta içinde bakanları açıklayarak fiilen görevine başlamış olacak.

Hatırlanacağı üzere, başbakanlık için General Surayuth ismi, Kral Bhumibol Adulyedej'e önerilmiş, kral da bu kararı onamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title