Haberler

Bangkok: Tayland'da Askeri Darbe

Tayland'da Yönetime El Koyan Ordu, Başbakan Thaksin Shinawatra'nın Yetkisinin Alındığını ve Tayland Radyo Televizyon Kurumu'nun Ele Geçirildiğini Açıkladı.

Tayland'da yönetime el koyan ordu, Başbakan Thaksin Shinawatra'nın yetkisinin alındığını ve Tayland Radyo Televizyon Kurumu'nun ele geçirildiğini açıkladı.

Yerel televizyon kanallarının verdiği bilgiye göre, akşam saatlerinde darbe yapan ordunun, başbakanlık binasının ardından Tayland Radyo Televizyon Kurumu'nu ele geçirdiği belirtildi. Yerel televizyonun haberine göre, ordunun televizyondaki ilk açıklaması, "Bangkok'un kontrolü ordunun elindedir" açıklaması oldu. Ordunun televizyon aracılığıyla, verdiği rahatsızlıktan dolayı halktan özür dilediği ve rahatsızlığın giderilmesi için halkla işbirliği istendiği de ifade edildi. Öte yandan, Savunma Bakanlığı üst düzey komutanlarından Ruengroj Mahasaranoond'un sözcüsü Tümgeneral Palangkoon Khlaharn, başkumandanın bir sonraki adımın ne olacağına dair toplantı halinde olduğunu açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title