Haberler

Bandırmalı Balıkçılar Marmara Denizi'nde 25 Cins Balık Avlıyor

Bandırmalı Balıkçılar, Marmara Denizi'nde Trolla Balık Avının Yasaklanması ve Denizin Temizlenmesi Sonrası Balık Cinslerinin Çoğaldığını Belirtti.

Bandırmalı balıkçılar, Marmara Denizi'nde trolla balık avının yasaklanması ve denizin temizlenmesi sonrası balık cinslerinin çoğaldığını belirtti.

Bandırmalı balıkçı Hüseyin Geçici, "Marmara Denizi'nde halen 25 ayrı cinste balık avlanıyor, trolla balık avının yasaklanmasından sonra denizlerinde temiz tutulması balık çeşidini arttırdı, Bandırma körfezinde istavrit, hamsi, kolyoz, uskumru balığı bollaştı, palamut da Ekim ayında bollaşacak" dedi.

Balıkçı Cemal Güneş, "Bandırma'da son yıllarda balıkçılık kalitesi çok arttı. Bunun nedeninin başında ise her biri 5 milyar YTL kıymetindeki büyük balıkçı gemilerinin teknelerinin son derece modern hale getirilmesi yatıyor, artık Marmara Denizi'nde avlanan balıkçı gemileriyle yakalanan balıklar limana gidene kadar bozulmasın diye gemilerdeki buz üretim tesisli soğuk havalı depolarda muhafaza ediliyor. İstanbul'un taze balık ihtiyacınının yüzde 80'ini Bandırmalı balıkçılar sağlıyor, ayrıca balıkçılar

avlanma yasaklarında büyük özen gösteriyorlar, av yasağında balık avına çıkmıyorlar" dedi.

(MY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title