Haberler

Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü Yangınla Mücadeleye Hazır

Bandırma Orman İşletme Müdürlüğünce, 2019 yılı yangın sezonunun 1 Mayıs itibarıyla açılması nedeniyle personele eğitim verildi.

Bandırma Orman İşletme Müdürlüğünce, 2019 yılı yangın sezonunun 1 Mayıs itibarıyla açılması nedeniyle personele eğitim verildi.

Bandırma Orman İşletme Müdürü Taner Nişancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arazözlerin, ilk müdahale araçlarının bakımlarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

İşletme Müdürlüğü olarak, Erdek, Manyas, Gönen, Susurluk, Marmara Adası ve Bandırma merkez olmak üzere oldukça büyük bir alanda yangınla mücadele konusunda faaliyette bulunduklarını aktaran Nişancı, "O nedenle işçilerimizin eğitimine öncelik veriyoruz. İş güvenliği eğitimlerini, yangına karşı kullanılan koruyucu kıyafetlerinin tedariklerini gerçekleştiriyoruz. Ekiplerimiz 7/24 prensibiyle yangına hazır. Bandırma Orman İşletme Müdürlüğünün 63 yangın işçisi mevcut, 5 de kulemiz var." dedi.

Nişancı, öncelikli hedeflerinin yangınların çıkmaması olduğunu, bu nedenle vatandaşlara her sene olduğu gibi uyarılarda bulunduklarını belirtti.

Yangın ihbar numarasıyla ilgili değişikliğe dikkati çeken Nişancı, şöyle konuştu:

"Rüzgarlı havalarda, aşırı sıcak havalarda piknik yaparlarsa, piknik ateşini söndürmeden piknik alanından ayrılmamaları, araçla seyahat etme esnasında ormanlık alandan geçerken sönmemiş sigara izmaritlerini yola atmamalarını ve herhangi bir şekilde yangın ihbarı verecek olduklarında, daha önce Alo 177 kullanılıyordu, artık 112'de toplandı bunlar. 112'yi de aradıklarında yangın ihbarı ilgili birimlere ulaştırılacak. Özellikle rüzgarlı havalarda ateş yakılmaması gerekiyor. Yöremizde zeytin pisliği yakılıyor, anız yakılıyor, özellikle Erdek-Edincik tarafında zeytin pisliği yakılıyor, bu da rüzgarlı havada kontrolden çıktığı zaman yangına sebebiyet veriyor. Geçen sene özellikle birkaç zeytinlik yangınımız oldu. Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor. Bunlara dikkat edilirse yangın korkulacak bir şey değil."

Kaynak: AA / Güncel

Bandırma 1 Mayıs Erdek Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title