Haberler

Bandırma Müftülüğü, Trafik Kazasında Ölen İmamın Lösemi Hastası Oğluna Ev Aldı

Balıkesir'in Bandırma Müftülüğü, Geçtiğimiz Aralık Ayında Geçirdikleri Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Din Görevlisinin Lösemi Hastası Oğluna Ev Satın Aldı.

Balıkesir'in Bandırma Müftülüğü, geçtiğimiz Aralık ayında geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden din görevlisinin lösemi hastası oğluna ev satın aldı.

Bandırma'da 16 Aralık'ta meydana gelen trafik kazasında imam Ayhan Hızlı ve babası emekli müezzin Ayhan Hızlı'yla birlikte aynı araçta hayatını kaybeden Suat Çiftliği Camii İmamı Selahattin Çakıcı'nın (38) lösemi hastası oğlu Zümer (12) ve eşi Nadide Çakıcı'ya Bandırma Müftülüğü sahip çıktı. Müftülük tarafından başlatılan kampanyayla din görevlileri arasında toplanan paralarla acılı aileye ev satın alındı.

Bandırma Müftülüğü'nde düzenlenen törende konuşan Müftü Halil Uzun, müftülük olarak daha önce verdikleri sözü yerine getirmenin huzurunu yaşadıklarını belirterek, "Aralık ayında sisli bir havada meydana gelen kazada 3 arkadaşımızı kardeşimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık. O zamanlar müftülük olarak bir söz vermiştik. Ben müftü olarak sadece bunu başlattım. Benden daha fazla imam arkadaşlarımız, bütün müftülük personelimiz aileyle ilgilendi. Toplanan paralarla İhsaniye Mahallesi'nde 100 metrekarelik evi 43 bin YTL'ye almanın mutluluğunu, huzurunu ve gelecek adına ümidini yaşıyoruz" dedi.

Lösemi hastası Zümer'in sağlık durumunun iyiye gittiğini ifade eden Müftü Uzun, "Kardeşimiz lösemi hastasıydı. Ancak son yapılan tahliller sonucunda doktorlar ilaçlı tedaviyi kestiler ve sağlık durumunun iyiye gittiğini söylediler. Bunun da mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Müftü Halil Uzun, Zümer Çakıcı adına olan evin tapusunu aileye teslim etti. Müftü Uzun ayrıca, ilköğretim 6. sınıf öğrencisi Zümer'in okul masrafları içinde açılan bir hesaba 2 yıl boyunca Diyanet Vakfı tarafından ayda 100 YTL eğitim parası yatırılacağını da söyledi. Kazanın ardından yaşadıkları zor durumda kendilerini yalnız bırakmayan Müftü Uzun ve din görevlilerine teşekkür eden anne Nadide Çakıcı ise "Biz eşimden kalan ikramiyeyle ev sahibi olamazdık. Müftülüğümüzün yaptığı bu yardımı hayatımız boyunca unutmayacağız. Allah herkesten razı olsun" dedi.

Zümer Çakıcı ise Müftü Halil Uzun'un elini öperek, kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti.

(MEY-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title