Haberler

Bandırma'da Özelleştirilen Otobüsler İçin İmza Kampanyası Başlatıldı...

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde 'Bandırma Halk Platformu' tarafından özelleştirilen belediye otobüslerininin tekrar sefere konulması ve ulaşım ücretlerinde indirim yapılması için imza kampanyası başlatıldı.

Sivil toplum örgütleri ve sendika temsilcilikleri tarafından oluşturulan 'Bandırma Halk Platformu 'Özelleştirilen belediye otobüslerimizi geri istiyoruz, ulaşım fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz' isimli imza kampanyasına Belediye Başkanlığı önünde başlattı. Platform adına açıklama yapan Tüketiciyi Koruma Derneği Bandırma Şubesi Başkanı Hasan Basri Önat, Bandırmalılara yapılan dayatmayı kınadıklarını belirterek, bugüne kadar halkın tepkilerini duymazdan gelen Belediye Başkanlığı'na toplayacakları imzalarla halkın iradesini göstereceklerini söyledi. Otobüslerin özelleştirilmesiyle tekelleşme oluştuğunu ifade eden Önat "Bandırma Belediyesi tarafından otobüs işletmelerinin özelleştirilmesi sonucu bu kamu hizmeti özel bir şirkete devredilmiştir. Bunun neticesinde otobüs bilet fiyatları 25 YKR'den 75 YKR'ye çıkmış olup, bir tekelleşme sağlanmıştır. Belediyelerin görevleri ne olursa olsun kar etmek değil, vatandaşına kamu hizmeti vermektir. Bizler Bandırma Belediyesi otobüslerinin tekrardan sefere başlamasını, 75 kuruş olan bilet fiyatlarının eski seviyesine çekilmesini talep ediyoruz. Aksi takdirde sorunlarımızı görmezden gelen Belediye yönetimine demokratik tepkilerimizi ortaya koyacağımızın bilinmesini istiyor ve uyarıyoruz" dedi.

İmza kampanyasına çeşitli siyasi parti temsilcileri de katılarak destek verdi. Belediye binası girişi önüne kurulan imza standına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, stand önünde uzun kuyruklar oluştu. İmza kampanyasının Kapalı Pazar Yeri'nde ve ilçedeki çeşitli mahallelerde de yapılacağı belirtildi.

(MEY-MŞ)

20.01.2007 14:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title