Haberler

Bandırma'da Kürek Takımı Kurma Çalışmaları

Bandırma'da amatör spor branş sayısını arttırma amacıyla üniversite bünyesinde kurulan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü (BANUGSK), kürek takımı kurulması amacıyla çalışmalara başladı.

Bandırma'da amatör spor branş sayısını arttırma amacıyla üniversite bünyesinde kurulan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü (BANUGSK), kürek takımı kurulması amacıyla çalışmalara başladı.

Bu kapsamda Milli Takım antrenörü Levent Selvi'nin antrenörlüğünü yaptığı İznik Belediyesi Kürek Takımı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin davetlisi olarak Erdek'in Düzler mevkisinde kamp yaptı. Üniversitenin tesisleri Selvi'den tam not aldı.

Erdek Körfezi'nin kürek sporuna çok uygun olduğunu ifade eden Selvi, bunun mutlaka avantaja çevrilmesi gerektiğini belirterek, "BANUGSK bünyesinde kürek takımı kurulması için çalışmalar var. Çalışmaların desteklenerek hayata geçmesi durumunda bu bölge kürek sporunda çok iyi yerlere gelecektir." dedi.

Tesislerin konum olarak çok iyi yerde olduğunun altını çizen Selvi, bölgenin gerek ulusal gerekse de uluslararası kürek organizasyonlarına ev sahipliği yapabileceğine dikkati çekti.

İki gün boyunca yaptıkları çalışmaların çok verimli geçtiğini ifade eden Selvi, "Ev sahipliği için BANUGSK Spor Kulübü yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Bizi çok güzel ağırladılar. Önümüzdeki günlerde katılacağımız müsabakalar öncesi iyi bir kamp dönemi geçirmiş olduk. Tesislerin bu spor için uygun olup olmadığını da test etmiş olduk. Tesisler bu testten başarıyla geçti." diye konuştu.

Kürek takımının kampıyla potansiyellerini görme fırsatı bulduklarını ifade eden BANUGSK Genel Sekreteri Mehmet Karatepe de amaçlarının Bandırma'nın 70 yıllık kürek özlemini sonlandırmak olduğunu söyledi.

Kulüp olarak hem üniversiteler arasında düzenlenen akademi liginde yer almak hem de aralarında Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi büyük takımların olduğu kürek liginde mücadele vermek amacında olduklarını vurgulayan Karatepe, "Kulüp bünyesinde özellikle amatör branş sayısını arttırarak gençlere sporda alternatif yaratabilmeyi istiyoruz. Bu kapsamda bölgemizde uzun yıllardır yapılmayan kürek branşını yeniden başlatmayı düşünüyoruz. Bu takım ayrıca Balıkesir'in de tek kürek takımı olacak." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA / Spor

Bandırma Erdek İznik Eylül Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title