Haberler

Bandırma Belediyesi'nden Şehit Aileleri ve Gazilere İftar

Bandırma Belediyesi tarafından ilçedeki şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verildi.

Bandırma Belediyesi tarafından ilçedeki şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verildi.

Orduevi'ndeki iftar yemeğine CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Belediye Başkanı Sedat Pekel, İlçe Müftüsü Cahit Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, Gaziler Derneği Başkanı Ömer Canbey, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, burada yaptığı konuşmada, halkının özgür ve başı dik olarak yaşayabilmesi için canlarını ortaya koyan şehitlere ve kahraman gazilere büyük minnet ve şükran borçlu olduklarını söyledi. Pekel, şöyle konuştu:

"O kahramanlar, pek çoğu daha ömürlerinin baharında canlarını bu vatana kurban ettiler. Böyle yüce bir özverinin taşıdığı anlamı, kelimelerle anlatabilmek mümkün değil. Sizler de bir şehit anası bir şehit babası bir şehit eşi bir şehit çocuğu ya da bir şehit kardeşi olmanın gururunu, dindirilmesi mümkün olmayan bir acıyla, hiçbir şeyin dolduramayacağı bir boşlukla birlikte yaşadınız. Ama şehitlik öyle yüce bir makam ki yüzyıllardan beri kahraman ulusumuzun evlatları hiç düşünmeden bu yola baş koyuyor. Bu süreç bundan sonra da sonsuza dek aynı ruhla yaşayacaktır."

Pekel, şehitlerle birlikte çok özel bir yeri olan kahraman gazilere de sonsuz minnet duyduklarını dile getirerek, "Canı pahasına sürdürdükleri vatan savunmasında gözünü kırpmadan ölümün kucağına atlama cesaretine sahip o kahramanlar, büyük kurtarıcımız Atatürk'ün de gururla taşıdığı gazilik onuruna eriştiler. Eğer nasip olsa bu yolda şehit olmaktan da asla çekinmezlerdi" dedi.

Muhabir: Ahmet Pesen

Yayıncı: Haluk Yüksel - BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title