Haberler

Bandırma Alışveriş ve Yaşam Merkezi Projesi, Kent Konseyi'nde Görüşüldü

Balıkesir'in Bandırma İlçesinde Çin Çukuru Mevkisindeki Eski Stadyum Alanına Yapılacak Olan 'Bandırma Alışveriş ve Yaşam Merkezi Projesi' , Kent Konseyi'nde Görüşüldü.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Çin Çukuru mevkisindeki eski stadyum alanına yapılacak olan 'Bandırma Alışveriş ve Yaşam Merkezi Projesi' , Kent Konseyi'nde görüşüldü.

Belediye Başkanı Recep Eraydın, Başkan Yardımcıları Mehmet Aslaner ve Talip Yıldız, meclis üyeleri ile Kent Konseyi üyelerinin katıldığı toplantıda, projeyi hazırlayan Özgüven Mimarlık ve Mühendislik Bürosu'ndan Uğur Özen Özgüven proje hakkında bilgi verdi. Uzun yıllardır atıl durumda kaldıktan sonra Bandırma spor tarafından açık otopark olarak işletilen Çin Çukuru mevkisindeki alana içerisinde işyerleri, ofisler, gençlik merkezi, restoranlar, spor alanları ile yeşil alanın olacağı bir yaşam ve alışveriş merkezi yapılaması için hazırlanan proje, toplantıya katılanların büyük çoğunluğu tarafından olumlu karşılandı. Proje hakkında bilgi veren Özgüven Mimarlık ve Mühendislik Bürosu'ndan Uğur Özen Özgüven, projede Bandırma esnafı için de işyerleri hazırlandığını belirterek, "Çin Çukuru Kent Merkezi projesi toplam 322 adet ofis ve işyeri olacak. Bunların 174 tanesi dükkan, hal için 25 adet işyeri, süpermarket, yapımarket, 7 büyük mağaza, 7 sinema salonu, 1 çok amaçlı salon, 43 restoran ve kafe, içerisinde 48 ofisin yer alacağı ofis binası bulunacak. Bodrumda bin araç kapasiteli otopark, alışveriş merkezinin alt katında buz pateni pisti, bowling salonı, fitness merkezi, sosyal tesislerde bulunacak. Merkezin en üst katında ise yeşil alanlarla birlikte tenis kortları, basketbol sahası ve mini futbol sahası da olacak" dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Recep Eraydın, Kent Merkezi projesinin toplam 90 bin metrekare alanda kurulacağını ve tahmini yatırım bedelinin ise 50 milyon YTL olacağını söyledi. Bandırma'da yıllardır atıl durumda olan alanın bu projeyle en iyi şekilde değerlendirileceğini ifade eden Başkan Eraydın, "Bandırma esnafı için bu merkezde dükkanlar ayrıldı. Proje tamamlandıktan sonra Belediye Hal Binası'ndaki işyerleri bu merkeze taşınarak, Hal Binası'da yıkılacak. Yerine otopark ve yeşil alan yapacağız. Bandırma Belediyesi olarak bu projeyi kat karşılığında yaptırıyoruz. Proje tamamlandığında Bandırma halkı alışveriş için Susurluk ve Bursa'ya gitmek zorunda kalmayacak, para Bandırma'da kalacak" dedi. Tanıtımı yapılan proje toplantıya katılanların büyük bölümü tarafından olumlu karşılanırken, bazı katılımcılar ise merkezin içerisine yapılacak olan süpermarketin esnafa darbe vuracağını öne sürerek projenin yeniden düzenlenmesini istedi. Belediye Başkanı Recep Eraydın, projenin gözden geçirelerek eksiklerinin tamamlanmasının ardından Kent Konseyi'nde yeniden görüşüleceğini kaydetti.

(MEY) 28.02.2008 18:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title