Haberler

'Bana Göre Deniz İyidi'

Spiker Ayşe Nur Yazıcı Yoğun Eleştiriler Alan Deniz Seki'ye Sahip Çıktı.

SPİKER AYŞE NUR YAZICI YOĞUN ELEŞTİRİLER ALAN DENİZ SEKİ'YE SAHİP ÇIKTI.

Uzun yıllar TRT ve birçok özel televizyon kanalında haber spikerliği yapan Ayşe Nur Yazıcı, en beğendiği haber spikerinin Selin Sabit olduğunu açıklarken, sunduğu haber bülteni ile yoğun eleştiriler alan Deniz Seki'ye de sahip çıktı.

Türk Kadınlar Birliği tarafından, Türk kadınlarına seçme ve seçme hakkının verilişinin 73. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen panele katılmak üzere Nevşehir'e gelen Ayşe Nur Yazıcı'ya törenlerde Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen kadınlar ve genç kızlar yoğun ilgi gösterdi. Mesleğe 1983 yılında TRT'de başladıktan sonra 1990 yılı ile birlikte özel televizyon kanallarında haber spikerliği yapan ve Türk Dil Kurumu tarafından verilen 'Türkçe'yi En İyi Kullanan Spiker' ödülünün yanı sıra 50'yi

aşkın ödül alan Ayşe Nur Yazıcı, gazetecilere Türkiye'de son yıllarda en beğendiği kadın spikeri açıkladı. TGRT Haber'de görev yapan Selin Sabit'i çok başarılı bulduğunu belirten Yazıcı, 'Selin Sabit birçok kanalda ana haber bültenini sunan kadınlardan çok daha başarılı. Telaffuzu ve hakimiyeti gerçekten çok güzel. Özellikle son yaşanan uçak kazasındaki canlı yayında, yaşına ve birikimine göre çok iyiydi' dedi.

Şarkıcı Deniz Seki'nin Kral TV'de sunduğu haber bülteni sonrasında aldığı eleştirilere de değinen Ayşe Nur Yazıcı, Seki'nin bu işi bir günlüğüne yaptığını ve sürekli yapacağına inanmadığını söyledi. Deniz Seki'nin haber spikerliği için gerekli bazı özelliklerinin olmadığını ifade eden Yazıcı, 'Deniz Seki haber spikerliği yapmadı, sadece önüne konulan haberleri okudu. Bir İlkokul çocuğu da okuyabilir, bu ayıp bir şey değil. Kendisi de haber spikeri olmadığını söylüyor zaten. Ben de mesela atlet değilim ama Atatürk Koşusu'na katılabilirim. Sürekli yapacağını zannetmiyorum. Bilgisi, kültürü, deneyimi ya da Türk siyasi tarihine ilişkin birikimi yetmeyecektir' diye konuştu.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title