Haberler

Ban: Myanmar'da Referandum Ertelensin

BM Genel Sekreteri Ban Ki -Mun, Myanmar'daki Kasırga Felaketinin Ardından Hükümetten Anayasa Referandumunu Ertelemesini İstedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Myanmar'daki kasırga felaketinin ardından hükümetten anayasa referandumunu ertelemesini istedi.

BM Sözcü Yardımcısı Marie Okabe'nin yaptığı açıklamaya göre, Genel Sekreter Ban, Myanmar halkının içinde bulunduğu ulusal trajediden son derece endişeli olduğunu belirterek, 10 Mayısta yapılması öngörülen anayasa referandumunun ertelenmesinin daha iyi olacağını söyledi.

Ban, "Myanmar'daki felaketin boyutu gözönüne alındığında referandumun ertelenmesinin, tüm dikkatin gerekli kaynakların ülkeye seferber edilmesine ve acil yardım çalışmalarına yöneltilmesinin akıllıca olacağına inanıyorum" dedi.

Bu arada, Ban'ın insani işlerden sorumlu yardımcısı John Holmes de gazetecilere yaptığı açıklamada, Myanmar'da kasırgadan sonraki insani durumun giderek daha vahim hale dönüştüğünü belirtti. Holmes, kasırgadan 1.5 milyon civarında kişinin çok ciddi biçimde etkilendiğinin tahmin edildiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title