Haberler

Balyoz'a Demokrasili Gönderme

Erdoğan, Ulusa Sesleniş'te Tam Demokratik Türkiye Tanımı Yaparak Balyoz'a Dolaylı Olarak Gönderme Yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hedefimiz, altyapı çalışmalarını tamamlamış, bilim ve teknolojide en üst seviyelere gelmiş, tam demokrasiye geçmiş, her türlü oligarşik vesayet ilişkisinden kurtulmuş, özgürlük ve güvenlik arasındaki dengeyi kurabilmiş, demokratik, müreffeh bir Türkiye'dir'' dedi.

Başbakan Erdoğan, televizyonlarda yayınlanan Ulusa Sesleniş konuşmasında vatandaşlara seslendi.

Konuşmasının başında Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde meydana gelen maden kazasına değinen Erdoğan, hayatını kaybeden 13 vatandaşa Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine baş sağlığı diledi.

Türkiye'nin, koyduğu hedeflere adım adım, kararlılıkla ve cesaretle ilerlediğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, hedeflerinin, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü olan 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş on ülkesinden biri haline getirmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Hedefimiz, altyapı çalışmalarını tamamlamış, bilim ve teknolojide en üst seviyelere gelmiş, tam demokrasiye geçmiş, her türlü oligarşik vesayet ilişkisinden kurtulmuş, özgürlük ve güvenlik arasındaki dengeyi kurabilmiş, demokratik, müreffeh bir Türkiye'dir.

Biz Türkiye'nin değişimi derken, altını bir kere daha ısrarla çiziyorum, hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğu, bu ilkenin lafta kalmadığı bir ülke olmaktan söz ediyoruz. Bizim ortaya koyduğumuz bu çağdaş ve küresel vizyon, ne yazık ki, Türkiye'yi bu vesayet çemberinin dışında düşünemeyen zihinler tarafından bir türlü anlaşılamadı. Ancak memnuniyetle ifade edeyim ki, bu köhne anlayışlar, millet iradesinden doğan büyük değişim karşısında her geçen gün biraz daha marjinalleşti. Yakın geçmişimiz boyunca ülkeyi krizlerden krizlere sürükleyen bu zihniyet, kendi yanlışlarının faturasını daima milletimize ödetmiştir.

Sizler bu acı tabloları gayet iyi biliyorsunuz, insanlarımız bu ağır yükü yıllarca taşımak zorunda kaldı. Ama gün geldi, bıçak kemiğe dayandı, milletimiz ülkesinin geleceğine büyük bir kararlılıkla sahip çıktı. Bu irade milletimizi yeniden tarih sahnesine çıkaran çok güçlü bir değişim iradesidir. Bugün herkes görmüştür ki, Türkiye, modern, özgür, ileri, aydınlık bir demokrasi hedefinden asla geri dönmeyecektir.

Bu dava milletin davasıdır. Bu ideal milletin idealidir. Bu medeniyet sancağını taşıyan da yine bizzat milletin ta kendisidir. Biz de gücümüzü ve meşruiyetimizi aziz milletimizin işte bu hak ve özgürlük iradesinden alıyoruz. Bu yol, her alanda ileri, her alanda örnek, demokrasisiyle de, ekonomisiyle de güçlü bir Türkiye?ye çıkacaktır.''

TÜRKİYE DEĞİŞTİKÇE GÜZELLEŞİYOR

''Türkiye'ye yakışan tablo bu aydınlık tablodur'' diyen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Geleceğe özgüvenle bakan ve gündemi belirlenmeyen, gündem belirleyen Türkiye, işte böyle bir Türkiye'dir. Türkiye değiştikçe güzelleşiyor, güçleniyor, zenginleşiyor. Bunu demokrasiye borçluyuz, yıllar sonra elde ettiğimiz istikrara borçluyuz, güvene borçluyuz. Şüphesiz, Türkiye'nin hala alacağı mesafeler, çözmesi gereken problemler var. Bunu hep birlikte, toplumumuzun bütün kesimlerinin katılımıyla, sorumluluk almasıyla, ortak bir duygu ve heyecanda buluşarak başarabiliriz. Toplumsal barış, huzur ve istikrarımız, birlik ve beraberliğimiz, dostluk ve kardeşliğimiz bizim için çok önemli.''

Bu ay içinde bir grup sanatçıyla bir araya geldiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Ses sanatçımızla bir araya gelerek ülkemizin meselelerine bakış açılarını, öneri ve beklentilerini kendilerinden dinledim. Çeşitli toplum kesimleriyle bu buluşmaları bundan sonra da gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Türkiye ancak sorunlarıyla yüzleşme cesaretini göstererek meselelerini çözebilir. Burada her insanımıza büyük sorumluluk düşüyor. Kurumlarımıza büyük sorumluluk düşüyor. En çok da biz siyasetçilerle birlikte aydınlarımıza, fikir adamlarımıza, sanatçılarımıza, medya temsilcilerine ve toplum önderlerine görev düşüyor. Bu vesileyle Türkiye için aklıyla, fikriyle, emeğiyle, gayretiyle çalışıp çabalayan her insanımıza ben bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum. İdrak ettiğimiz Mevlid Kandilinizi tebrik ediyorum. Ülkemizin, İslam aleminin ve bütün insanlığın huzur ve esenliğine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum.''

DİNAMİK BÜYÜME PERFORMANSI

Konuşmasında ekonomideki gelişmelere değinen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Türkiye gerek özel sektörümüzün yatırımlarıyla gerek kamu yatırımlarıyla dinamik büyüme performansını da sürdürüyor.

Bu ay içinde bizi sevindiren çok önemli açılışlar ardı ardına geldi. Osmaniye'de özel sektöre ait önemli bir çelik tesisinin açılışını yaptık. Yüzde 100 yerli sermaye ile kurulmuş bu tesis, 2 bin vatandaşımıza iş kapısı açtı. Yan sanayi ile birlikte yaklaşık 10 bin vatandaşımız buradan kazanç temin edecek ve maliyeti 1 milyar dolar civarında.

Ardından İstanbul Çamlıca'da yine özel sektörümüzün yatırımı olan bir hastane açılışı yaptık. Sonra Ankara'ya geçtik, yapımı tamamlanmış bin 930 derslikli 127 okulu, 18 spor salonu, bin 284 öğrenci kapasiteli altı pansiyon, 10 lojman ve bir adet çok amaçlı salonla birlikte hizmete açtık.

Ardından, İstanbul'da TOKİ tarafından yapılan ve bulundukları bölgelerde trafiği rahatlatacak sekiz köprülü kavşağı da yine toplu bir törenle İstanbullulara kazandırdık.

Bunları söylüyorum, çünkü bunlar Türkiye'de değişimin bütün hızıyla sürdüğünü gösteren çok güzel örnekler... Laf değil, iş üretiyoruz. Bir ülkede ekonomik güven ve istikrar yoksa ne özel sektör bu yatırımları yapabilir ne devlet bu yatırımlara kaynak ayırabilir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title