Haberler

Balkonuna Bayrak Asan Türk'e Ceza

Almanya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla Mülkiyeti Kendisine Ait Olan Evin Balkonuna Türk Bayrağı Asan Nihat Kesici, Para Cezasına Çarptırıldı.

Almanya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mülkiyeti kendisine ait olan evin balkonuna Türk bayrağı asan Nihat Kesici, para cezasına çarptırıldı.

35 yıldan beri Almanya'da yaşayan Denizlili Nihat Kesici'nin Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla evinin balkonuna astığı Türk bayrağı yüzünden başı belaya girdi. Ev bürosu tarafından mahkemeye verilen ve 500 euro para cezasına çarptırılan Kesici, balkona yeniden bayrak asarsa 250 bin euro ceza ödemek zorunda kalacak.

Olaya anlam veremeyen Kesici, "Biz bütün ülkelerin bayrağına saygılıyız. Milli bayramımızda bayrağımı balkonuma asmam neden birilerini rahatsız etti anlayamadım. Bu muameleyi görmemin hiçbir izahı yok. Konuyla ilgili olarak hukuki süreç başlattım. Dava dilekçesindeki Türk bayrağını tekrar asmam durumunda 250 bin euro para cezası ya da 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacağım yönündeki tehdit ise anlaşılır gibi değil. Bu yöntemlerle bayrak sevgimizi azaltamazlar. Ev bürosundan görevli olarak

gelen kişiler, 'Politik sebeplerden dolayı Türk bayrağını astınız. Kürtler görürse eve saldırabilir, bundan dolayı da çevreye zarar verme durumu ve tatsız olaylar çıkabilir' dediler. Oysa her Kürt, PKK'lı değildir. PKK ile Kürt vatandaşlarımızı ayırt etmek istemeyenleri ve Türk bayrağının bir ulusun sembolü olduğunu anlamak istemeyenleri daha mantıklı işlerle uğraşmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Ev bürosunun kendilerini 24 Ekim 2007 günü telefonla uyardığını söyleyen Kesici, "Ev bürosundan beni arayarak, bayrak asmam dolayısıyla çevreden şikayetler geldiğini ve Türk bayrağını kaldırmamızı söylediler. Kendisine bayrağın bir hafta boyunca balkonda kalacağını ve kimseye de zararının olmadığını söyledim. 29 Ekim'in Cumhuriyet Bayramı olduğunu da belirttim. Aynı apartmanda oturan bir başka arkadaşım da bayrak asmıştı. Ona yazılı uyarı göndermişler, fakat bana göndermediler. Hatta bayrağı evimin

içerisine asmamı bile yasakladılar" diye konuştu.

Kesici, "Ben ve eşim hakkında ev bürosunun açmış olduğu davaya avukat aracılığıyla itiraz ettik. Bizden istenen 500 euroyu ödememek için hakkımızı sonuna kadar savunmaya kararlıyız. Biz Türkler, herkesin bayrağına saygılıyız, aynı saygıyı başkaları da bizim bayrağımıza göstersin. Bundan sonra gördükleri Türk bayrağını indirsinler diye bütün Türkler'i mahkemeye mi verecekler?" dedi.

(AOD-CY-CY-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title