Haberler

Balkonuna Baykuş Konan da Evlenmek İsteyen de Burayı Arıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi İletişim Koordinasyon Merkezine (BİKOM) "Balkonuma her akşam baykuş konuyor, bunu engelleyin", "Bursa'ya 2017'de kar yağar mı?", "Evi olan eşi vefat etmiş bir beyle evlenmek istiyorum", "Yıllardır merak ettiğim husus cevizi parçalamadan zarını tamamen nasıl soyuyorlardı?

HARUN KAYMAZ - Bursa Büyükşehir Belediyesi İletişim Koordinasyon Merkezine (BİKOM) "Balkonuma her akşam baykuş konuyor, bunu engelleyin", "Bursa'ya 2017'de kar yağar mı?", "Evi olan eşi vefat etmiş bir beyle evlenmek istiyorum", "Yıllardır merak ettiğim husus cevizi parçalamadan zarını tamamen nasıl soyuyorlardı?" gibi tebessüm ettirenlerin de bulunduğu bin civarı talep ve şikayet geliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'nda faaliyet gösteren BİKOM'a "Alo 153" ve internet üzerinden şikayet, istek ve önerilerini iletebilirken, doğrudan yüz yüze görüşme de yapabiliyor.

Kentte 2011'de kurulan merkeze aylık ortalama bin civarında talep ve şikayet iletiliyor. Bunların belediye ile ilgili olanları 48 saat içinde çözüme ulaştırılırken, bazı soru ve öneriler, ilginçliği ile çalışanları tebessüm ettiriyor.

BİKOM'a aylık bin civarı da iş başvurusu yapılıyor.

Merkeze telefon ve internet üzerinden ulaşan istek, şikayet ve talepler arasında dikkati çeken, tebessüm ettirenlerden bazıları şöyle:

Bu hafta Kurtlar Vadisi özeti gösterilecek mi?

Her akşam evimin balkonuna baykuş konuyor, bunu engelleyin.

60'lı yıllarda çocukların sokaklarda cam kavanozlar içinde zarları tamamen soyulmuş, tek parça halinde bembeyaz cevizler sattığını hatırlıyorum. Bilmem hala satıyorlar mıdır acaba? Yıllardır merak ettiğim husus cevizi parçalamadan zarını tamamen nasıl soyuyorlardı?

Yabancı eşle Türkiye'de evlenmek için gerekli olan belgeler nelerdir?

Ben 46 yaşında tek çocuklu dul bayanım, 60-85 yaş arası emekli, evi olan eşi vefat etmiş bir beyle evlenmek istiyorum, bu kutsal meselede yardımınızı rica ederim.

Ben Selanik göçmeni bir vatandaşım, ailem Türkiye'de ilk Bursa topraklarına göç etmiş ve o zamanlarda Atatürk, dedeme Çekirge bölgesinde yer vermiş, bu toprakların akıbeti nedir sizden durumunu öğrenmek isterim.

Amatör olarak meteoroloji ile ilgilenmekteyim. perşembeyi cumaya bağlayan gece kuvvetli soğuma ve cuma gününün ilk saatlerinde kar yağışı bekleniyor. Sıcaklık 15 gün civarında eksili değerlerde seyredecek ve kar yağışı alacağız. Uyarma vazifesi çıkardım kendime.

İndirimli Bukart'ların arkasında yaşlı ibaresi bulunmaktadır. Bu ibarenin kaldırılarak yerine ikinci bahar yazılması dileğimdir.

Nişanlandığımdan beri Balıklı'dan Beşevler'e ulaşacağım diye kaç tane ayakkabı eskittim. Sayın belediye başkanına sesleniyorum, ya beni bir an önce evlendirin ya da bu araya bir hat açın, hangisi daha ucuz olursa artık, sizleri seviyoruz.

Şehir içinde belirli saatlerde atlı polislerin olmasını isterim.

Bursa'ya Şubat 2017'de kar yağar mı?

Pencereme güvercin konuyor, konmasın.

Geçici olarak tayin olabilmem için memur biriyle evlenmek istiyorum.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title