Haberler

Balkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kadına şiddete 'Dur' dedi

Güncelleme:

Balkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği son dönemlerde artan kadına şiddet olaylarına farkındalık oluşturmak için Kayseri Cumhuriyet meydanında bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirildi.

Dernek Başkan Yardımcısı Dursun Balkaya düzenledikleri basın açıklamasında; 'Toplumsal olaylara sessiz kalmayarak bir nevi vatandaşlarımızın dikkatini çekerek farkındalık oluşturmak istiyoruz' diyerek sözlerine şu şekilde devam etti;

"Kadına şiddet ve kadın cinayetleri toplumumuzun kanayan yarası olmuştur. Bu yara her geçen gün yeni şiddet ve cinayet haberleri ile daha da büyümektedir. Bizde Balkaya Derneği olarak toplumsal olaylara sessiz kalmayarak bir nevi vatandaşlarımızın dikkatini çekerek farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ve bunun gibi olayların artık yaşanmamasını istiyoruz. Kadınlarımıza destek olmaya onları bu şiddetten uzak tutmaya davet ediyoruz. Kadınlar bir çiçektir mantığı ile onları sevmeye ve saygı göstermeye özen gösterelim. Toplumun kanayan yarasını hep birlikte saralım. Kadınlarımızın bizlere kutsal bir emanet olduğunu unutmayalım."

Balkaya Derneği Kadın Kolları Başkanı Ayşe Balkaya ise "Türkiye'yi bir virüs gibi sarmaya başlayan ve ülkemizin onurunu zedeleyen kadın cinayetleri ile ciddi bir mücadele etmemizin zamanı geldi de geçmekte. Ülke olarak el ele verip bu kadın cinayetlerini durduralım, engel olmaya çalışalım. Ben inanıyorum ki eğer insanlar birbirlerine hoşgörülü olursa birbirini yaradan dan ötürü sever ve sayarsa bu tür felaketlere karşı karşıya kalmayız. Anneler, babalar, kardeşler biz bu hakkı almak zorundayız. Bunun için anneler çocuklarına, öğretmenler öğrencilerine, babalar oğullarına, şiddetin yanlış bir şey olduğunu önceliğin yaşama hakkı olduğunu herkesin yaşama özgürlüğü öğretecek ki bu kısır döngü son bulsun" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Kayseri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title