Haberler

Balkantürksiad'tan Değerlendirme Toplantısı

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Yönetim Kurulu, mart ayında gerçekleştirecekleri olağan genel kurul öncesi yapacakları projeleri ve görevde bulundukları 18 ayda yaptıkları çalışmaların son durumunu düzenledikleri basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı.

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Yönetim Kurulu, mart ayında gerçekleştirecekleri olağan genel kurul öncesi yapacakları projeleri ve görevde bulundukları 18 ayda yaptıkları çalışmaların son durumunu düzenledikleri basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, BALKANTÜRKEVİ konferans salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, 18 aylık görev süreleri boyunca Bursa'nın, ülkenin ve Balkanlar'ın ekonomik potansiyelinin güçlendirilmesi, Türkiye ve Balkanlar arasındaki ticari işbirliği olanaklarının geliştirilmesi ve kültürel bağların güçlendirilmesi için çalıştıklarını ve bu anlamda somut projeler ürettiklerini ifade etti.

Genel kurulda belirledikleri 4 ana hedefin hepsini gerçekleştirdiklerini aktaran Tunakan, BALKANTÜRKSİAD ve Balkantürk Eğitim Vakfı üyelerinin katkılarıyla Bursa'ya kazandırdıkları BALKANTÜRKEVİ'nin önemli bir eksiği giderdiğini, bu merkezin adeta Balkan ülkelerinin Bursa'daki buluşma noktası haline geldiğini belirtti.

Tunakan, üye sayılarının 400'ü aştığı bilgisini vererek, şunları kaydetti:

"Yaptığımız çalışmalarla yaz dönemini en aktif geçiren SİAD olduk. Faaliyet anlamında durağan geçen yaz döneminde tam 21 faaliyet yaparak çalışmalarımıza kararlılıkla devam ettik. Son 6 ayda Balkanlar'da birçok etkinlik düzenledik. Haziran ayında Finlandiya ve Estonya'da yaptığımız 15'inci Ekonomi Zirvemizin yanı sıra Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelere de gidip çeşitli temaslarda bulunarak işbirliklerini arttırmaya özen gösterdik."

Genel kurula kadar yapacakları çalışmaları aktaran Tunakan, şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki aylarda Romanya Ekonomi Bakanı ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bursa'ya gelecek. Şuan kesin tarihi netleştirmeye çalışıyoruz. İstanbul'a yapılan Türkiye-Bulgaristan Ekonomi Forumu'na katılmıştık. Orada Bulgaristan üst düzey yetkilileriyle bu forumun gelecek yıllarda Bursa'da yapılması konusunda görüşmüştük. Bir aksilik olmazsa bu forumu yakın zamanda Bursa'da düzenlemek istiyoruz. Kasımda Bulgaristan Bansko Belediyesi ve İl kültür Turizm Müdürlüğümüz işbirliğiyle Bursa'da Bansko günleri düzenleyeceğiz. Bu etkinliğin, iki ülke arasındaki turizmin gelişmesine katkı sağlayacağını umut ediyoruz. Yurt dışı temaslarımız kapsamında son olarak 16'ncı Ekonomi Zirvesi'ni Hırvatistan'da planlıyoruz."

Balkan coğrafyasını hareketlendirme adına projelendirdikleri çalışma olan Balkantürk Ticaret Merkezi için de girişimleri Bursa, Ankara ve Balkanlar nezdinde yaptıklarını ifade eden Tunakan, sürecin, seçimlerin ve yaz döneminin sona ermesiyle hızlanacağına inandıklarını belirtti. Tunakan, ayrıca kurumsallaşmanın adımlarından birisi olarak derneğe "ISO 9001 2015 Kalite Yönetim Sistemi" alma çalışmalarına başladıklarını, 2019 yılında ise "14001 Çevre Yönetim Sistemi" almak için çalışma başlatacaklarını aktardı.

Tunakan, konuşmasının ardından Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile 2017 yılının eylül ayında başlattıkları atık pil toplama kampanyasının sona erdiğini hatırlattı. Kampanya kapsamında 1 yıllık sürede 1 tona yakın atık pil toplandığını ifade eden Tunakan, "1 kalem pilin 4 metrekare toprağı kirlettiği göz önünde bulundurulursa ciddi bir çevre faaliyeti gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kampanya kapsamında en çok pil toplayan ilk 5 BALKANTÜRKSİAD üyesine dernek tarafından ödül, kampanyaya katılan tüm üyelere de TAP tarafından özel sertifika verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Rumeli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title