Haberler

Balkansiad 7. Sinerji Toplantısı

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: "Yurt dışı ticari heyet programımızın 2014 takvimini hazırladık. 2014 yılında 25'in üzerinde yurt dışı ticaret heyetini hayata geçiriyoruz"  Bulgaristan T...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Yurt dışı ticari heyet programımızın 2014 takvimini hazırladık. 2014 yılında 25'in üzerinde yurt dışı ticaret heyetini hayata geçiriyoruz" dedi.

Burkay, bir otelde düzenlenen Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD) 7. Sinerji Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Balkanlar ve Anadolu'nun çok önemli coğrafyalar olduğuna dikkati çekti.

Bu anlamda BALKANSİAD gibi sivil toplum kurumlarının, bu coğrafyayla yapılacak ekonomik ve sosyal iş birliklerinde lokomotif görevi gördüğünü vurgulayan Burkay, "Özellikle BALKANSİAD'ın değerli başkanı ve yönetim kurulu üyelerine Balkanlarla Bursa arasındaki bu ekonomik ve kültürel bağları güçlendirmede ortaya koydukları projeler ve hayata geçirdikleri eylem planlarıyla Bursa'ya kattıkları zenginlikler açısından da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Burkay, Bursa'da kentin ortak aklını ortaya koyarak ortak proje üretme kültürünü bu dönem hayata geçirdiklerini, bu kapsamdaki projelerden en önemlisinin sektörel konseyler olduğunu belirtti.

Yurt dışı ticari heyetlerini destekleyeceklerine de değinen Burkay, şunları kaydetti:

"Yurt dışı ticari heyet programımızın 2014 takvimini hazırladık. 2014 yılında 25'in üzerinde yurt dışı ticaret heyetini hayata geçiriyoruz. Buradaki en önemli nokta, bakanlıklarımızın vermiş olduğu desteklerin yanında, BTSO olarak Türkiye'de bir ilki başlatıyoruz. 30 bine yakın üyesi olan ve Türkiye'nin en büyük TSO'su olan BTSO, üyelerinin yurt dışına yapacağı bu seyahatlerde bin lira tamam olmak üzere, yaklaşık yüzde 25'lik kısmını karşılayarak firmalarımızın yurt dışına açılmasını, global vizyona sahip olarak 2023 hedeflerini yakalamasını sağlayacak etkinlikleri de 2014 yılında başlatacak. Bütün bunlar Bursa'daki bu değişimin ve dönüşümün habercisi."

"Sizleri ana, baba topraklarınıza yatırım yapmaya çağırıyorum"

Bulgaristan- Türkiye İş Adamları Derneği Başkanı Fikret İnce de Bulgaristan'da çalışan Türk iş adamı olarak Deliorman yöresiyle Türkiye arasında işbirliğini geliştirmeyi ve yatırımları artırmayı amaçladıklarını vurguladı.

Bulgaristan'ın 1990'dan beri yönünü aradığını ancak 2007'de AB üyesi olarak doğru yolda ilerlemeye başladığını ifade eden İnce, "Arzumuz, sizlerin doğduğunuz topraklara olan ilgisini uyandırarak bir sinerji yaratmak. Bu sinerji toplantısında, belki böyle bir sinerji yaratabiliriz. Bulgaristan'ın yatırıma, yeni iş alanlarına ihtiyacı var. Bana verdiğiniz bu fırsatla sizleri ana, baba topraklarınıza, Deliorman'a davet ediyorum, yatırım yapmaya çağırıyorum ve bu işten her iki tarafın da büyük menfaat sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

"Hem Orta Asya ve Kafkasları hem de Balkanlar'ı ihmal edemeyiz"

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da Balkanlar'ın önemine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Balkanlar bizim için önemli, Orta Asya, Kafkaslar da bizim için önemli. BALKANSİAD'ın logosunda bulunan Anadolu kartalı gibi bir kanadığımız Orta Asya ve Kafkaslarda, bir kanadımız da Balkanlarda. Biz hem Orta Asya ve Kafkasları hem de Balkanları ihmal edemeyiz. Oralarda bizim köklemiz, tarihimiz, kültürümüz, akrabalarımız, soydaşlarımız, dindaşlarımız var."

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Balkanlarla 600 yılı aşkın süredir ilişkilerin sürdüğünü hatırlatarak, "Orada tekrar o kültürümüze sahip çıkan, ecdad yadigarina sahip çıkan, o kültürlerin tekrar yaşaması için oradaki insanlarımızın yanında olduğunu göstermek için tüm iş adamlarımız gerçekten büyük gayret içinde" dedi.

Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak Balkanlar'da ayağa kaldırdıkları tarihi eserlerde, bu iş adamlarının büyük katkısı olduğunu vurgulayarak, "Onlar, sadece Bursa'ya değil, Balkanlar'a da yetiyorlar ve hiçbir zaman bizleri geri çevirmiyorlar" diye konuştu.

BALKANSİAD 2013 Onur Ödülleri

BALKANSİAD, 6 iş adamını "2013 Onur Ödülü"ne layık gördü. Bu çerçevede, Özdilek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek'e "Yılın Başarılı İş Adamı", Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün'e "Yılın Başarılı Sosyal Sorumluluk Projesi", Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz'a "Yılın Başarılı Girişimcisi", Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek'e "Yılın Başarılı Eğitimcisi", Burtom Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıç'a "Yılın Başarılı Sağlık Hizmetleri" ve Sunteks Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman'a "Balkanlar'a Katkı Özel Ödülü" verildi. - Bursa

Kaynak: AA / Ekonomi

İbrahim Burkay Bulgaristan Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title