Haberler

"Balkanlardan Gelen Soğuk Hava" sergileri 7 Mayıs'ta sona eriyor

Güncelleme:

Mersad Berber'in "Bir Bosna Alegorisi" ve Balkan kültürü ve sanatının etkilerini hafızalarda yeniden canlandıran "Balkanlardan Gelen Soğuk Hava" sergileri 7 Mayıs'ta sona eriyor.

2012 yılında hayatını kaybeden Mersad Berber'in eserleri, ölümünden beş yıl sonra Pera Müzesi'nde sanatseverlerle buluşuyor. Sergisinin küratörlüğünü Bosna-Hersek'in önde gelen sanat tarihçilerinden Aida Abadžić Hodžić, danışmanlığını ise sanat tarihçi Edward Lucie-Smith üstleniyor.

Pera Müzesi, "Balkanlardan Gelen Soğuk Hava" sergisi ile Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Romanya, Sırbistan ve Slovenya'dan çağdaş sanatçıların eserlerine yer veriyor. Lübliyana Müzesi ve Galerileri'nde sanat yönetmeni olarak çalışan Alenka Gregorič ile Ali Akay'ın küratörlüğünde düzenlenen serginin rüzgâr üzerinden kurulan teması aynı zamanda kışın gelişine işaret eden "Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası" söylemine gönderme yapıyor.

Pera Müzesi Salı'dan Cumartesi'ye 10:00-19:00 saatleri arasında, Pazar günleri ise 12:00- 18:00 saatleri arasında gezilebilir. Müzede Cuma günleri hem uzun hem de ücretsiz! "Uzun Cuma"larda müze 18:00 - 22:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. Çarşamba günleri ise "Genç Çarşamba". "Genç Çarşamba" günleri tüm öğrenciler müzeyi ücretsiz ziyaret edebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Pera Müzesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title