Haberler

Balkanlar'ın En Büyük Camisi Tiran'da Hızla Yükseliyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Arnavutluk'un başkenti Tiran'da inşasına başlanan Balkanlar'ın en büyük camisi Namazgah Camii'nin inşaatı devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Arnavutluk'un başkenti Tiran'da inşasına başlanan Balkanlar'ın en büyük camisi Namazgah Camii'nin inşaatı devam ediyor.

Temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 2015 yılında atılan ve başkent Tiran semalarında hızla yükselen Namazgah Camii'nin inşaatı yüzde 70 oranında tamamlandı. Bölge Müslümanlarının adeta 100 yıllık rüyası olan caminin yıl sonuna kadar tamamlanarak ibadete açılması planlanıyor. Osmanlı zamanında Tiran'da bayram namazı kılınan, bütün Müslümanların bir araya gelerek bayramlaştığı ve geçmişin şahidi olan namazgah taşının bulunduğu Namazgah mevkiinde inşa edilen cami, bugünün inşaat teknolojisi ile Balkanlar'da hakim olan klasik Osmanlı mimarisi üslubunu buluşturan bir yapı olarak tasarlandı. Başkent Tiran'da halk arasında Namazgah olanak bilinen bölgede 10 dönüm arazi üzerine inşa edilen cami, 5 bin kişi kapasitesine sahip. Camide dış alanlarıyla birlikte 10 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek.

Külliye olarak inşa edilen cami, şehrin merkezinde yükselen dört minaresiyle şimdiden başkent Tiran'ın sembollerinden biri haline geldi. Aynı zamanda kütüphane, kültür merkezi, otopark, Kur'an kursu, sergi salonu, yemekhane ve konferans salonunun da yer alacağı caminin yanına "Birlikte Yaşam Müzesi" adını taşıyacak bir müze de inşa edilecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Arnavutluk Tiran Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title