Haberler

Balkanlar'da Ramazan Bayramı Coşkusu

Bosna Hersek Reis ul Uleması Kavazoviç, bayram dolayısıyla resepsiyon verdi Kavazoviç: ''Burada yaşayan farklı dinlerin mensupları sadece komşu ve diyalog partneri değildir. Biz komşu ve diyalog partnerlerinden de öteyiz''

Bosna Hersek Reis-ul Uleması Hüseyin Kavazoviç, Ramazan Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi.

Başkent Saraybosna'daki İslam Bilimleri Fakültesi Binası'nda verilen resepsiyona, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı ve Hırvat üyesi Jelyko Komşiç, Boşnak üye Bakir İzzetbegoviç, ülkedeki Katoliklerin ruhani lideri Kardinal Vinko Pulyiç, Ortodoks ve Yahudi toplumların önderleri ile çok sayıda siyasi, diplomat ve sanatçı katıldı.

Kavazoviç, bayramlaşmanın ardından yaptığı konuşmada, Bosna Hersek'te Müslüman, Katolik, Ortodoks ve Yahudilerin bir arada yaşadığına işaret ederek, dinler arası diyalogun önemini vurguladı.

Kavazoviç, "Burada yaşayan farklı dinlerin mensupları sadece komşu ve diyalog partneri değildir. Biz komşu ve diyalog partnerlerinden de öteyiz. Allah hepinize iyilik versin, yardım etsin" diye konuştu. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title