Haberler

Balkanlar'da Miraç Kandili

Miraç Kandili dolayısıyla Balkan ülkelerinde yaşayan Müslümanlar camilere akın etti.

Balkan ülkelerinde yaşayan Müslümanlar, Miraç Kandili münasebetiyle camilere akın etti.

Bosna Hersek genelindeki camilerde Miraç Kandili dolayısıyla çeşitli programlar düzenlenirken, Saraybosna'da tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde, Kur'an-ı Kerim gecesi düzenlendi, dualar edildi ve ilahiler okundu.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te vatandaşlar, tarihi Mustafa Paşa Camisi'nde, Kur'an-ı Kerim tilaveti, mevlid ile Türkçe, Arnavutça ve Boşnakça ilahilerin okudunuğu programa yoğun ilgi gösterdi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki tek cami olan Bayraklı Camisi'nde toplanan Müslümanlar da Miraç Kandili münasebetiyle Kur'an okudu ve dua etti. Öte yandan, Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinde de çeşitli programlar düzenlendi.

Kosova'nın başkenti Priştine'deki Fatih Sultan Mehmed Camisi'nde Miraç Kandili, dualar ve ilahilerle idrak edildi.

Balkanlar'ın en küçük ülkesi Karadağ'da, Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı Rojaye, Biyelo Polje Ulciny ve Bar kentleri ile Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de ve ülkenin güneyindeki Riyeka kentinde de Miraç Kandili vesilesiyle Müslümanlar geceyi camilerde ibadet ederek geçirdi.. -

Kaynak: AA / Güncel

Miraç Kandili Saraybosna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title