Haberler

Balkanlar'da Mevlit Kandili Coşkusu

Güncelleme:

Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlit Kandili, Sırbistan ve Makedonya'daki camilerde idrak edildi.

Balkanlar'da Mevlit Kandili coşkusu-Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlit Kandili, Sırbistan ve Makedonya'daki camilerde idrak edildİ-Bosna Hersek'te yarın tarihi Gazi Hüsrev Bey Camii'nde Türkiye'den de katılımcılarla Mevltit Kandili nedeniyle program düzenlenecek Sırbistan ve Makedonya'da yaşayan Müslümanlar, Hazreti Muhammed'in doğum günü olarak kutlanan Mevlit Kandili'ni çeşitli etkinliklerle kutladı.Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yaşayan Müslümanlar, Mevlit Kandili nedeniyle kentteki tek cami olan tarihi Bayraklı Cami'yi doldurdu. Çeşitli ilahilerin seslendirildiği programda, mevlit ve Kur'an-ı Kerim okunurken, camideki vaazda da Hazreti Muhammed'in dünyaya gelişi ve hayatı anlatıldı. Belgrad Müftüsü Muhamed Yusufspahiç, burada yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'in alemlere rahmet olarak gönderildiğini ifade ederek, insanların sadece Allah'a ibadet ettikleri sürece özgür olabileceklerini kaydetti.Makedonya'da da kandil dolayısıyla ülke genelindeki bir çok camide mevlit ve ilahilerin okunduğu programlar düzenlendi. Başkent Üsküp'te bulunan Hacı Balaban Camisi'nde yatsı namazının ardından Kur'an-ı Kerim ve mevlidin okunduğu programa çok sayıda Müslüman iştirak etti.Bosna Hersek'te ise Hazreti Muhammed'in doğum günü vesilesiyle organize edilen merkezi etkinlik, yarın tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde Türkiye'den de katılımcılarla gerçekleşecek. Ülkede her yıl Hazreti Muhammed'in doğum günü vesilesiyle düzenlenen ve hayatını anlatan "Selam ya Resulullah" programı kapsamında, yaklaşık bir ay mevlit programları, kitap tanıtımları, ilahi konserleri ve benzeri etkinlikler düzenleniyor. -Balkanlar'da Mevlit Kandili coşkusu-Belgrad Müftüsü Muhamed Yusufspahiç

Kaynak: AA / Güncel

Kandil Dağı Makedonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title