Haberler

Balkan Türklerinden Etli Pilav Etkinliği

Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği "18. Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günü" etkinliği düzenledi.

Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği "18. Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günü" etkinliği düzenledi.

Samsun Balkan Türkleri Derneği tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen o geleneksel Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günü etkinliği Asarağaç Piknik ve Mesire Alanı'nda yapıldı. Etkinliğe; AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan ve Orhan Kırcalı, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihat Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, mübadillere has halaya girerek Hasan Togar halay başı oldu. Ardından hep birlikte etli kazan pilavı açılarak ikramlarda bulunuldu. Etkinlikte düzenlenen yarışmalarda 1. olan ekibe tam altın, 2. olan ekibe yarım altın, 3. olan ekip ise çeyrek altınla ödüllendirildi. Ayrıca etkinliğe katılan tüm çocuklara kitap hediye edildi.

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihat Yılmaz, "Özellikle mübadil dostlarımızı bir araya getirmek için bu etkinlikleri düzenliyoruz. Son dönemlerde forklorümüzü geliştirmek için öğrencilerimizi de bu işe kattık. Çok güzel bir etkinlik oldu. Bu tür faaliyetlerin ülkemiz kültürü içinde bir yeri olduğunu düşünüyorum" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Togar Tekkeköy İlkadım Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title