Haberler

Balkan Türkleri Konfederasyonu'ndan Açıklamalar

Balkan Türkleri Konfederasyonu Teşkilat Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği Başkanı İzzet Altuntaş, Konfederasyon Olarak Avrupa Birliği (AB) Ülkelerinin ve Balkanlarda Bulunan Türklere Yapılan Türklük, Din ve Dil Baskılarını Önlemek Amacıyla Üst Düzeyde Girişim Başlattıklarını Söyledi.

Balkan Türkleri Konfederasyonu Teşkilat Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği Başkanı İzzet Altuntaş, konfederasyon olarak Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin ve Balkanlarda bulunan Türklere yapılan Türklük, din ve dil baskılarını önlemek amacıyla üst düzeyde girişim başlattıklarını söyledi.

13-14 Ocak 2007 tarihlerinde Bursa'da yapılan toplantıda 2007 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiğini dile getiren İzzet Altuntaş, ağırlıklı olarak balkan ülkelerinde yaşayan Türklerin AB ülkelerince birçok baskıya maruz kaldığını öne sürdü. Altuntaş, Türklüğün ve Türkçe'nin ortadan kaldırılması için büyük çaba harcandığını, soydaşların büyük sıkıntı çektiğini kaydetti. Birçok oyunlarla, çeşitli bahanelerle Türklere baskı yapıldığını, din, dil ve ırkı inkar etmemeleri halinde kendilerine her türlü baskının uygulanacağı yönünde tehditlerin olduğunu kaydeden Altuntaş, konfederasyon olarak kendisinin ve Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi İbar ile Makedonya, Bulgaristan, Sırbistan, Kosova, Karabağ gibi Türklerin bulunduğu yerlerde resmi çalışma yapılması konusunda karar alındığını ifade etti. Karar yazısının ülkelerdeki ilgili resmi kurum, kuruluşlara ve sivil topluluklara gönderildiğini dile getiren Altuntaş, "Bu çok önemli bir karardır. Türkler tehditler ve baskılar altında yaşamlarını sürdürmektedir. Türkçe'nin kaldırılması, baskılarla din değişimi, okullarda Türkçe eğitimin kaldırılması gibi birçok uygulama getirilmektedir. Bunların arkasında ise sadece AB vardır. Bu delillerde ortadadır. Son zamanlarda birçok AB destekli sivil topluluğu kurulmaktadır. Bunlara da çok dikkat edilmelidir" dedi.

(MD-SA-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title