Haberler

Balkan Şampiyonu Milli Sporcu, Destek Bekliyor

Sırbistan Karadağ'da Yapılan Fitness Gençler Balkan Şampiyonası'nda Birinci Olan Antakyalı Milli Sporcu Bircan Sahilli, Daha Büyük Başarılara İmza Atabilmek İçin Destek Bekliyor.

Sırbistan Karadağ'da yapılan Fitness Gençler Balkan Şampiyonası'nda birinci olan Antakyalı milli sporcu Bircan Sahilli, daha büyük başarılara imza atabilmek için destek bekliyor.

7 kez Türkiye birinciliği elde eden ve son olarak 25-27 Nisan tarihleri arasında Sırbistan Karadağ'da yapılan Fitness Gençler Balkan Şampiyonası'nda 8 ülkeden katılan 12 sporcuyu geride bırakarak Balkan şampiyonluğunu kazanan milli sporcu Bircan Sahilli, yakaladığı tüm başarılara rağmen ihtiyaç duyduğu desteği alamadığını söyledi. Fitness sporunun oldukça pahalı bir spor dalı olduğunun ifade eden Balkan şampiyonu Bircan Sahilli, "Bizim aylık giderimiz 5 bin YTL civarında. Bugüne kadar kendi çabamızla bir yerlere geldik. Kısıtlı imkanlara rağmen 7 Türkiye şampiyonluğuna bir de Balkan şampiyonluğu ekledim. Ancak bugüne kadar yaptığımız tüm destek çağrılarımız cevapsız kaldı. Daha büyük başarılara imza atmak istiyorum. Ancak maddi olanaksızlıklar yüzünden birçok yarışmaya katılamıyorum. Bu ay içerisinde Avrupa Şampiyonası'na katılacağım. Oradan da şampiyon olarak dönmek istiyorum" dedi.

Bir yandan spor hayatını diğer taraftan da eğitimini devam ettirmek istediğini belirten Sahilli, "Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'ne girmek istiyorum. Son yapılan ÖSS'de 200 ham puan almama ve milli sporcu olmama rağmen MKÜ'ye alınmadım. Nedenini bilmiyorum, ama spor akademileri sınavlarında milli sporculara öncelik tanındığını biliyorum" diye konuştu.

Milli sporcu Bircan Sahilli'nin aynı zamanda teyzesi olan antrenörü ve Kanal Jimnastik Spor Kulübü Başkanı Nurten Kanal da, "Maddi sorunlar yüzünden çok sıkıntı çektik. Bugüne kadar tüm arayışlarımıza rağmen sponsor bulamadık. Boya, kıyafet ve beslenme giderleri oldukça fazla. Spor salonumuzun gelirleri sayesinde bu giderleri karşılamaya çalışıyoruz. Ancak çok zorlanıyoruz. Ben sayın valimizden, belediye başkanımızdan ve işadamlarımızdan bu konuda destek istiyorum. Bircan'ın dışında başarılı olan 3 sporcumuz daha var. Ancak maddi imkansızlıklar nedeni ile bu sporcularımız milli takım seçmelerine bile katılamıyorlar" şeklinde konuştu.

Balkan şampiyonu olan milli sporcu Bircan Sahilli, 23-25 Mayıs tarihinde Makedonya'da yapılacak olan Fitness Avrupa Büyükler Şampiyonası'nda da Türkiye'yi temsil edecek.

(OK-İY-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title