Haberler

Balkan Rumeli Göçmenleri'nde Turhan Gençoğlu Güven Tazeledi

Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu'nun 2. Olağan Genel Kurulu'nda Mevcut Başkan Turhan Gençoğlu, Güven Tazeledi.

Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu'nun 2. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Turhan Gençoğlu, güven tazeledi.

Nilüfer'deki Konak Kültür Merkezi'nde, 32 ilde kurulan 6 federasyon ve 106 dernekten oluşan Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu'nun 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Divan Başkanlığı'nı Burhan Vatan'ın yaptığı kongreye tek listeyle giren mevcut başkan Turhan Gençoğlu, yapılan açık oylamada oybirliğiyle ikinci kez başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Kongrede, 15 kişi olan olan yönetim kurulu üye sayısı 21'e yükseltildi. Konfederasyon Başkanı Turhan Gençoğlu, soydaşların haklarını korumak ve bekleyen sorunları çözmek için yola çıktıklarını söyleydi. Yaptıkları çalışmaları anlatan Gençoğlu, "Toplumlararası yardımlaşmanın, dayanışmanın, sıcak ilişkilerin gelişmesine yardımcı olmak ve gerek anavatana göç eden, gerek ise yurtdışında yaşamlarını sürdüren soydaşlarımızın sorunlarının çözümü için girişimlerde bulunacağız, hükümetlerimizle birlikte çalışacağız. Bulgaristan'dan çeşitli yollarla gelen, ellerinde ikamet izni olmayan Bulgaristan'a gidip gelebilmelerin için kolaylık sağlanması yolunda İçişleri Bakanlığına yaptığımız müracaat olumlu karşılandı. Bu durumda olanlara 6 ay süreli harçsız ve cezasız geçici ikamet belgesi verildi. Lozan Antlaşması Batı Trakya Türkleri için konulan (Müslüman Türk) azınlık ifadesinin Yunan yetkililerce (yalnız Müslüman) olarak kullanılması, Türk adının kullanılmaması Avrupa İnsan Hakları Mahkemesince 27 Mart 2008 tarihli kararla kaldırılmış ve Türk sıfatının kullanılması kabul edilmiştir" dedi.

Balkanların dünü, bugünü ve yarınına ışık tutacak olan 'Balkan Araştırma Ensitüsü projesi'ni hayata geçirmek için çalışmaların sürdüğünü belirten Gençoğlu, "Enstitüde, Balkanlarla ilgili eğitim, sosyal-kültürel ve ekonomik alanda çok yönlü araştırmalar yapılacak. Bu proje, Balkanlarla ilgili tüm gerçekleri ortaya çıkaracak. Tarihçiler için de önemli kaynak olacaktır. Bir sivil toplum örgütü olarak amaçlarımızdan hiçbir zaman taviz vermeden, hak ve hukukun, insan haklarının, kardeşliğin ve dostluğun savunuculuğunu yaptık. Konfederasyonumuza, Birleşmiş Milletlerce çok önemli görevler de verildi" diye konuştu.

Genel kurula, AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy ile çok sayıda siyasi parti temsilcisi katıldı. Turhan Gençoğlu başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda, Mesut Başkır, Necati Sultan, Zaim Solak, Zihni Çalışkan, Rami Köstebekçi, Recep Demir, Prof. Dr. Emin Balkan, Mehmet Ablar, Zürfettin Hacıoğlu, Prof. Dr. Hilmi İbar, Besim Boncak, İzzet Altuntaş, Süleyman Pehlivanoğlu, Dr. Recep Ersin, Sabri Mutlu, Sinan Balkan, Süheyl Çobanoğlu, Rıfat Yakupoğlu, Abdülrezzak Park ve Özcan Pehlivanoğlu yer aldı.

(OMR-OMR) 22.06.2008 19:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title