Haberler

Hayırsever Avcı Ailesi, Şifa Bulduğu Hastaneyi Beş Yıldızlı Otel Konforuna Getirdi

Güncelleme:

Rahatsızlıkları nedeniyle ailece tedavi gördükleri Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde şifa bulan hayırsever iş adamı Yusuf Avcı ve ailesi, hastanenin ortopedi ve dahiliye servislerini baştan sona yenilenerek, beş yıldızlı otel konforuna getirdi.

Balıklıgöl Devlet Hastanesi yönetiminin hazırladığı proje doğrultusunda yenilenmesi tamamlanan bölümler, Vali Abdullah Erin, Milletvekilleri Gülender Açanal, Ahmet Akay ve Mehmet Ali Cevheri, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, davetliler ve basın mensuplarının katıldığı törenle hizmete sunuldu.

Revize edilen servislerin açılış töreninde konuşan Vali Abdullah Erin, şehrin en eski hastanelerinden olan Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nin modernize edilmesi için çalışmalar başlatıldığını ve ilk katkıyı hayırsever iş adamı Yusuf Avcı ile eşi Fatma Avcı'nın yaklaşık 1, 5 milyon TL'lik kaynakla sağladığını belirtti.

Hastanenin ortopedi ve dahiliye servislerinin tamamen yenilendiğini kaydeden Vali Erin, diğer servislerin de yenilenmesi için Şanlıurfalı iş adamları ve hayırseverlere çağrıda bulundu.

Desteklerinden dolayı sağlık camiası ve Şanlıurfalılar adına hayırsever Yusuf ve Fatma Avcı çiftine teşekkür eden Vali Erin, "Bu örnek davranışlarının tüm Şanlıurfalılara da emsal teşkil etmesini temenni ediyorum. Allah razı olsun. Buradan hizmet alacak tüm vatandaşların duası da bu bağışı yapanlarla olacaktır. " diye konuştu.

Açılış töreninin ardından hastanenin revize edilen bölümlerini inceleyen Vali Erin, vatandaşlara aşı olma konusunda da çağrıda bulundu. Bir Günde 7 Kişi Hayatını Kaybetti

Sağlık teşkilatının büyük çabasına rağmen, koronavirüs ile mücadelede Şanlıurfa'nın aşılamada son sırada olduğunu hatırlatan Vali Erin, "Aşılanmada yüzde 40 civarındayız. Toplumsal bağışıklığı sağlayamazsak, artan vaka sayılarıyla birlikte son bir haftada yoğun bakımlarda ciddi sıkıntılar yaşamaya başladık. Daha önce sıfırlanan günlük ölüm vakaları dün itibariyle günlük 7'ye ulaşmış bulunuyor. " dedi.

Aşı olmayan ve salgın tedbirlerini unutanlara karşı da uyarılarda bulunan Vali Erin, "Hem aşıları yaptırmıyoruz hem de her şey normale dönmüş gibi maskeleri attık, kurallara riayet etmiyoruz, pandemi kurallarını yok sayıyoruz. Bu devam ederse ciddi bir bedel ödeyeceğiz. Aşılamayı teşvik etmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Yüzlerce gezici sağlık ekibimiz aşılama yapmak üzere her gün sahadalar. Hem onların emeğine hürmeten hem de kendimiz ve toplum sağlığı açısından lütfen hala aşılama yapmamış olan, özellikle 18-25 yaş aralığındaki gençlerimizin mutlaka aşı olmasını istirham ediyoruz. " diye konuştu.

Şanlıurfa genelinde dün 28 bin aşılama yapıldığını ve bunun gece yarılarına kadar çalışan sağlık personelinin emeğiyle gerçekleştiğini kaydeden Vali Erin, "Yoğun bakımda yatmak için kovid hastaları kuyruk oluşturacağına aşı kuyrukları oluştursunlar. Her türlü imkanı seferber etmeye hazırız. Bir taraftan aşılanmayı hızlandırmamız diğer taraftan da maske, mesafe ve pandemiyle mücadeledeki kurallara riayet etmemiz gerekiyor. Yoksa ağır bir maliyet ödemeye, yoğun bakım yatak sayılarımızı artırmaya başladık. Günlük vaka sayılarımız katlanarak artıyor. Buna dur dememiz gerekiyor. " dedi.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Devlet Hastanesi Balıklıgöl Şanlıurfa Toplum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title