Haberler

Balıkesir: Yunanlı Turistler Esnafın Yüzünü Güldürdü

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ne Gelen Yunan Turistler Esnafın Yüzünü Güldürdü.

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ne gelen Yunan turistler esnafın yüzünü güldürdü.

Midilli'den Ayvalık'a gelen 510 Yunanlı turist, Burhaniye Belediyesi'nin tahsis ettiği 5 otobüs ve 12 minibüsle ilçe meydanında Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Esnaf Odaları Başkanı Hasan Bayram, Şoförler Odası Başkanı Engin Erdurmaz ve meraklı vatandaşlar tarafından karşılandı. Burada ilçeyi tanıtıcı broşürlerin dağıtılmasından sonra pazar yerine giden turistler, fiyatların ucuz olmasından dolayı bol bol alışveriş yapma imkanı buldu. Bugüne kadar Yunalıların Ayvalık ve Dikili'ye geldiğini belirten Belediye Başkanı Fikret Akova, "İlk kez yunanlı misafirlerimizi ilçemizde görmekten büyük mutluluk duyduk. Yunanlıların gelişiyle ilgili olarak daha önceden esnafımızı bilgilendirmiştik. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Yunanlılar önümüzdeki hafta da gelecek. Eğer ilçemizdeki alış verişten memnun kalırlarsa diğer haftalarda da gelecekler. Bunun için esnafımıza büyük iş düşüyor. Konuklarımıza çok iyi davranarak, hoşgörülü ve makul fiyatlar ile onları cezbetmeliyiz. Esnafımız ilk sınavından başarıyla geçti. Esnafımızdan her zaman aynı davranışı sergilemelerini bekliyoruz" dedi.

Yunanlıların gelmesinin kendilerini çok sevindirdiğini belirten pazarcı İlker Karakaş, "Yunanlıların Ayvalık ve Dikili'ye yıllardır geldiklerini duyuyorduk. Bizim ilçemize de gelmelerine çok sevindik. Keşke devamlı gelseler" dedi.

Pazarcı Aykut Ataşöz de, "Yunanlılar pazarımıza hareket getirdi. Bunun devamlı olmasını diliyoruz. Yunanlıların getirilmesine öncülük yapanlara teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yunanlıların bol bol alışveriş yaptıkları gözlenirken, esnafın fiyatları YTL'nin yanı sıra Euro olarak yazmaları dikkati çekti. Belediye Başkanı Fikret Akova, Emniyet Müdürü Metin Sevil, Şoförler Odası Başkanı Engin Erdurmaz ile birlikte pazar yerinde incelemelerde bulundu. Yunanlı turistler alışveriş sonrası aynı günün akşamında Midilli'ye geri döndü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title