Haberler

Balıkesir Valiliği Köpek İtlafıyla İlgili Soruşturma Başlattı

Balıkesir Valiliği, Bandırma İlçesindeki Belediyeye Ait Köpek Barınağında "Kuduz" Gerekçesiyle 296 Köpeğin İtlaf Edilmesiyle İlgili Soruşturma Başlattı.

Balıkesir Valiliği, Bandırma ilçesindeki belediyeye ait köpek barınağında "kuduz" gerekçesiyle 296 köpeğin itlaf edilmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Bandırma'da belediyeye ait olan ancak işletmesi özel şahsa verilen köpek barınağında yaşanan "kuduz" vakasıyla ilgili olarak hastalığın yayılmasını önlemeye yönelik gerçekleştirildiği ileri sürülen köpek itlafları karşısında konuya duyarlı sivil toplum kuruluşlarının müracaat ve şikayetleri ile basında çıkan haberler üzerine derhal bir soruşturma açıldığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, "İtlaf olayının mevzuat çerçevesinde olup olmadığı konusunda inceleme

ve soruşturma yapmak üzere valiliğimizce 31 Ağustos 2007 tarihli onayla vali yardımcısı başkanlığında Tarım, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü elemanlarından oluşturulan komisyon, olay mahallinde çalışmalarına başlamıştır" denildi.

Bu arada, İHA muhabirinin sorularını cevaplayan Vali Hatipoğlu, Bandırma Belediyesi'ne ait olduğu belirtilen köpek barınağındaki olayla ilgili açılan kapsamlı soruşturmayla ilgili komisyon raporunun bu hafta kendisine ulaşmasını beklediğini, rapora göre hareket edileceğini söyledi. Çok sayıda köpeğin itlaf edilmesinin insani bir davranış olmadığını, ancak bu gibi durumlarda yönetmelikte yer alan hususların da mutlaka uygulanması gerektiğini belirten Vali Hatipoğlu, tamamen belediyenin sorumluluğundaki

köpek barınağının ruhsatlı olup olmadığının da araştırıldığını, barınağa alınan köpeklerin bir kısmının aşılarının yapılmadan alınıp, aşılı köpeklerle aynı ortama karıştırıldığı şeklindeki ciddi iddiaların hepsinin en ince ayrıntısına kadar incelendiğini, soruşturma neticesinde olayla alakalı ihmal veya kastı tespit edilenlere gereken yaptırımların uygulanacağını söyledi. Vali Hatipoğlu, "Bu ilçemizde yaşanan olay son derece üzücü. Çok sayıda köpek itlaf edilmiş. Şahsen köpeklerin itlaf edilmelerine

karşıyım. Hatta itlaf edilmesin diye talimat verdim. Ancak, yönetmelikler neyi emrediyor onu da inceletiyoruz. Soruşturma neticesinde kamuoyu bilgilendirilecektir" dedi.

(YU-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title