Haberler

Balıkesir: TÜKODER'den Bandırma Belediyesi'ne Cüruf Tepkisi

- Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Bandırma Şubesi Başkanı Hasan Basri Önat, Bandırma Belediyesi'nin Dairelerden Cüruf Ücreti Almak Gibi Bir Hakkı Olmadığını Belirterek, Belediyenin Açıkladığı Daire Başına 30 YTL'lik Ücreti Alması Durumunda Konuyu Yargıya Taşıyacaklarını Kaydetti.

- Tüketiciyi Koruma Derneği (Tükoder) Bandırma Şubesi Başkanı Hasan Basri Önat, Bandırma Belediyesi'nin dairelerden cüruf ücreti almak gibi bir hakkı olmadığını belirterek, belediyenin açıkladığı daire başına 30 YTL'lik ücreti alması durumunda konuyu yargıya taşıyacaklarını kaydetti.

Bandırma Belediyesi'nin bir süre önce açıkladığı katı yakıt kullanan apartmanlardan atık ve küllerin alınması için daire başına 30 YTL alınacağı yönündeki kararına Tükoder Başkanı Önat'tan tepki geldi. Belediyenin böyle bir ücret almak için hakkı olmadığına işaret eden Önat "Her türlü vergiyi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi koyar ya da kaldırır. Belediyelerin böyle bir ücret, cüruf parası, vergi koymaya hakkı yoktur. Belediye bu konuda yaptığı açıklamayla haddini aşan bir konuma düşmüştür. Belediyemiz Bandırma'da doğalgaz döşeyen Badaş'a yüzde 10 ortaktır. Bu alınan kararla bize göre belediye Badaş'a piyasa bulmaz arzusundadır. Eğer Bandırma Belediyesi böyle bir uygulamaya başlar ve para alırsa bu konuyu yargıya taşıayacağız" şeklinde konuştu.

(MEY-MŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title