Haberler

Balıkesir Savcıya 1 Milyon Liralık Tazminat Davasına Ret Hd

Savcıya 1 milyon liralık tazminat davasına retBALIKESİR'de kız cocuğu E.S.'ye (14) cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen K.Ç. hakkında, olayın üzerinden 5 ay geçmesine rağmen iddianame hazırlanmaması nedeniyle mağdur avukatı Gözde Dolan Erzurumlu'nun, açtığı dava başladı.

Savcıya 1 milyon liralık tazminat davasına ret

BALIKESİR'de kız cocuğu E.S.'ye (14) cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen K.Ç. hakkında, olayın üzerinden 5 ay geçmesine rağmen iddianame hazırlanmaması nedeniyle mağdur avukatı Gözde Dolan Erzurumlu'nun, açtığı dava başladı. Erzurumlu'nun, Cumhuriyet savcısının olayda haksız eylem ve işlemi olduğunu iddia ederek açtığı 1 milyon liralık manevi tazminat davası reddedildi.

Balıkesir'de geçen 21 Şubat'ta meydana gelen olayda, lise öğrencisi E.S.'ye komşusu K.Ç. cinsel istismarda bulundu. E.S.'nin olayı anlattığı ailesi, bir yakınları aracılığıyla İstanbul Barosu'na kayıtlı avukatlardan Gözde Dolan Erzurumlu'ya başvurdu. Kızı ve aileyi dinleyen Erzurumlu'nun şikayetiyle gözaltına alınan K.Ç., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Avukat Erzurumlu, şüpheli hakkında Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulundu. Ancak savcılık aradan 5 ay geçmesine rağmen iddianame hazırlamadı. Avukat Erzurumlu, bu nedenle Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) ilgili savcıyı şikayet etti, Maliye Hazinesi'ne de 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

Davanın ilk duruşması bugün Balıkesir Adliyesi 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Çocuğun anne ve babasını dinleyen mahkeme heyeti, savcı hakkında açılan tazminat davasının reddine karar verirken, temyiz yolunu ise açık bıraktı.

MAHKEME BAŞKANINI DA DAVA EDECEKLER

Müvekkilinin psikolojisinin bozulduğunu belgeleyen raporları hastaneden alıp savcılığa vermelerine rağmen iddianamenin hazırlanmadığını belirten avukat Gözde Dolan Erzurumlu, "5 aydır hazırlanamayan bir iddianame nedeniyle buradayız. Dosya tam. Ancak bir türlü iddianame hazırlanamaması ve bunun bir tutuklama sebebi olması gerekirken sadece adli kontrol talebiyle zanlının serbest bırakılması doğru değil. Hala müvekkilimizin anne ve babasını taciz etmesi, sürekli karşılarına çıkıp tahrik etmesi nedeniyle Cumhuriyet savcısının ihmali olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle Maliye Hazinesi'ne tazminat davası açtık. Maliye Hazinesi ise bir sonraki davalarda hakim ve savcıların baskı altında kalacaklarını söylediler. Biz tabii ki işini yapan hakim ve savcıların töhmet altında kalmasını istemiyoruz. Ancak bu dosyada bir ihmal olduğu açık ve ortada" dedi.

Davanın reddedildiği mahkeme sonrasında da açıklamalarda bulunan avukat Erzurumlu, bir üst mahkemeye başvurarak karara itiraz edeceklerini söyledi. Hakimin duruşma sırasında mağdur çocuğun ailesine, "Kızınızın gece 3'te sokakta ne işi var?" diye sorduğunu ileri süren Erzurumlu, "Mahkeme heyeti, çocuğun mağduriyetinden çok, gece sokakta olmasının bu tür bir eyleme maruz kalabileceği imasında bulunmuştur. Biz bir üst mahkemeye başvurarak itirazda bulunacağız. Aynı zamanda mahkeme başkanını da HSK'ya şikayet ederek yine hakkında dava açacağız" diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Balıkesir'de geçen 21 Şubat'ta lise öğrencisi E.S.'ye (14), komşusu K.Ç. cinsel istismarda bulundu. Mağdur E.S., avukatı Gözde Dolan Erzurumlu aracılığıyla K.Ç.'den şikayetçi oldu. Gözaltına alınan şüpheli K.Ç., hakkındaki suçlamaları reddetti; çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Balıkesir Devlet Hastanesi, E.S.'nin ruh sağlığının bozulduğu yönünde rapor hazırladı. Balıkesir 1'inci Sulh Ceza Hakimliği, 'sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı' suçundan şüpheli K.Ç.'nin ikametine en yakın karakolda imza atma şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title