Haberler

Balıkesir Sağlıklı Su İçecek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan BASKİ tarafından Bozen Mahallesi'nde yaklaşık 300 bin lira yatırım bedeliyle yapımı tamamlanan Bozen Mahallesi İçme Suyu Arsenik Arıtma Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Ali Aydınlıoğlu, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hakkı Özçoban, daire başkanları ve mahalle sakinleri katıldı.

Bir yıl önce kurulan bir kuruluş olmalarına rağmen, hizmeti bilen bir ekiple sorunlara kalıcı çözümler ürettiklerini dile getiren BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, Balıkesir il genelinde maden sahalarının yaygın olmasından dolayı bazı kırsal mahallelerde arsenik problemi yaşandığını Büyükşehir Belediyesi'nin de bu soruna kalıcı çözüm bulduğuna dikkat çekti. Balıkesir'de yaşayan her insanın güvenli suya ulaşması için çalıştıklarını söyleyen BASKİ Genel Müdürü Bayram, "Güvenli Su Hizmeti anlamında halkımıza sorunsuz içme suyu vermek için nüfus, yer, önem farklılığı gözetmeden öncelikle yedi mahallemizde arsenik arıtma tesisini ihale ettik. Bozen bizim arsenik arıtma tesislerinden ilkidir. İlyaslı, Salmanlı, Beğendik, Söğütçü ayrıca Çakmaklı gibi diğer tesislerimizde sırasıyla hizmete açılacak" dedi.

Bozen Mahallesi'nde yapılan Arsenik Arıtma Tesisi'nin halk sağlığı açısından büyük öneme sahip olduğunu dile getiren Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hakkı Özçoban, bu yatırımdan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve BASKİ'ye teşekkür etti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin en ücra kırsal mahallelere hizmet götürdüğüne işaret eden Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Bozen Arsenik Arıtma Tesisi açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Suyun önemli bir nimet olduğunu şu tesisin açılışıyla görüyoruz. Bu mahallemiz eskiden köydü ve yıllardır arsenikli su içiyordu. Büyükşehir Belediyemiz geldi BASKİ aracılığıyla buraya yatırım yaptı, yıllarca şehir merkezinde içilen su kadar berrak, hijyenik suyu sizlere kavuşturmuş oldu. Altıeylül Belediye Başkanı olarak; Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür ediyorum"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve kuruluşlarının bütüncül bir bakış açısıyla 18 bin metrekare alanda, 20 ilçe ve bin 200'e yakın mahalleye hizmet götürdüğünü kaydeden Başkan Ahmet Edip Uğur, kent merkezindeki mahallelerde ne varsa kırsal mahallelere de aynı imkanları sunacaklarını söyledi. Balıkesir'deki kırsal mahallelerdeki arsenik su sorununa kalıcı çözüm üreteceklerini dile getiren Başkan Uğur, " Şehirde ne varsa kırsaldaki mahallelerimizde de o olacak. Eski Kuyumcular Mahallesi'nde ne varsa, Paşa Alanı Mahallesi'nde ne varsa; suyu nasıl akıyorsa, yolu altyapısı nasılsa Bozen, Çinge, Pamukçu'da da o olsun. Balıkesir, maden potansiyeli büyük bir il. Yapılan sondajlar sonunda mutlaka bir madene denk geliyor. Birçok kırsal mahallemizin suyu arsenikli ya da nitratlı. BASKİ Genel Müdürlüğümüz, geçen yıl yedi kırsal mahallemizde arsenik arıtma tesisi yapmaya başladı. Sadece Bozen Mahallemize yaptığımız tesisin değeri 300 bin lira. Bozen Köyümüzde yaşayan insanlarımıza sağlıklı su içireceğiz" dedi.

2015 yılı içerisinde yedi kırsal mahalleye toplam 2 milyon lira yatırım bedeliyle arsenik arıtma tesisi yapacaklarını vurgulayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "BASKİ Genel Müdürümüzün yedi kırsal mahalleye yapacağı arsenik arıtma tesislerinin yatırım bedeli 2 milyon lira. Bunun yanı sıra suyunda arsenik olan ve arıtma tesisi yaptığımız mahallelere sebil çeşme yapacağız. Vatandaşlarımız içme su ihtiyacını bu çeşmeden karşılasın. Bu sular sağlıklı olsun, arıtılmış olsun. Arsenik değeri düşük, içme niteliğinde olan bu sulardan BASKİ para almayacak. Şimdiye kadar hiçbir kırsal mahallemizden su parası almadıysak bu çeşmeden de su parası almayacağız. 2015 yılı içerisinde içme suyu kaliteli olmayan 40-50 kırsal mahallemize çeşme yapacağız. Bizim insanımız kaliteli su içsin" dedi. Protokol konuşmalarının ardından Başkan Uğur ve katılımcılar Bozen Arsenik Arıtma Tesisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Uğur, tesiste arıtması gerçekleşen sudan içerken " Balıkesir'de insanlar sağlıklı su içereceğiz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Aydınlıoğlu Ahmet Edip Uğur Mustafa Bayram Balıkesir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title