Haberler

Balıkesir Polisi'nden Huzur Operasyonu

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün il genelinde gerçekleştirdiği huzur operasyonlarında aranan bazı şahıslar yakalanırken, ele geçirilen silah ve bıçaklara el konuldu.

Balıkesir polisi, il genelindeki uygulamalardan bağımsız olarak Savaştepe İlçesi'nde sürpriz bir operasyon gerçekleştirdi. Savaştepe İlçe Emniyet Amirliği'nin idaresindeki huzur operasyonunda, 36 işyerinde kimlik yoklaması yapıldı. Kontroller sırasında üst araması yapılan bazı şahısların üzerinden 4 adet bıçak ele geçirildi. Trafik denetlemelerinde ise alkollü 2 sürücü ile ehliyetsiz araç kullanan 2 kişi olmak üzere 4 kişiye para ve men cezası uygulandı. İlçe merkezindeki tüm kahvehanelerin didik didik arandığı uygulamada çok sayıda polis görev alırken, huzur operasyonunun gerekli olduğunu belirten vatandaşlar, Saştepe'de uzun zamandan beri ilk defa bu çapta bir denetleme yapıldığını söylerken şaşırdıklarını ifade etti.

Öte yandan, Savaştepe'deki lokal uygulamanın ardından il genelinde genel uygulama ve denetimler gerçekleştirildi. Polis sorumluluk bölgelerinde meydana gelebilecek olayların önlenmesi, vatandaşların huzur ve güvenliğinin temini, suçlara karışan veya aranan şahısların yakalanması, umuma açık yerlerin denetlenmesi, trafik yönünden otoların kontrolü amacıyla eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda, merkez ve ilçelerde şüpheli görülen toplam bin 322 kişi kimlik sorgulamasından geçirildi.

Uygulamada, umuma açık içkili yerler ile istirahat, eğlence yerleri, kavşaklarda araç ve şahıslar kontrol edildi. Toplam 752 amir ve memurun görev yaptığı uygulamalarda, il merkezi ile Ayvalık, Gönen ve Gömeç ilçelerinde aranan toplam 4 kişi yakalandı. Yapılan aramalarda, 1 adet av tüfeği, 3 adet ruhsatsız silah, bunlara ait dolu fişekler, 4 adet 6136 Sayılı Kanun kapsamına giren bıçak, Gönen ve Bigadiç ilçelerinde toplam 13.10 gr. esrar maddesi elde edildi.

Umuma açık yerlerde yapılan kontrol ve denetimlerde toplam 6 işyeri hakkında işlem yapılırken, 6 adet maksat dışı bıçak taşıyan şahıslara Kabahatler Kanunu'na göre idari para cezası kesildi. Trafik denetim ve uygulamalarında ise bin 64 adet araç kontrol edilirken, bunlardan 34 araç trafikten men edildi, 16 araç sürücüsü hakkında ehliyetsizlikten, 7 araç sürücüsü hakkında alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı. 80 araç sürücüsüne de 7 bin 890 YTL para cezası kesildi.

Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içerisinde olmalarını temin amacıyla denetim ve arama faaliyetlerimiz devam edecek" dedi.

(YU-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title