Haberler

Balıkesir: Ordudonatım'da Tören

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Balıkesir Ordudonatım Eğitim Alay Komutanlığı'nda, sancak ve komuta devir-teslim töreni yapıldı. Görkemli törende, Ordudonatım Albay Feridun İşcan, 2 yıl önce aldığı Alay sancağı ve komutayı yeni atanan meslektaşı Ordudonatım Albay Erol Eşki'ye devretti.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Balıkesir Ordudonatım Eğitim Alay Komutanlığı'nda, sancak ve komuta devir-teslim töreni yapıldı. Görkemli törende, Ordudonatım Albay Feridun İşcan, 2 yıl önce aldığı Alay sancağı ve komutayı yeni atanan meslektaşı Ordudonatım Albay Erol Eşki'ye devretti.

Ordudonatım Okulu Eğitim ve Merkez Komutanlığı'nda düzenlenen törende konuşan Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Saffet Kaya, sancak ve komuta devir -teslim törenlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ayrı bir anlamı ve önemi olduğuna dikkat çekti. Tümgeneral Kaya, 2 yıl önce aynı şekildeki tören ile sancağı ve görevi devralan Ordudonatım Albay Feridun İşcan'a, görev süresi boyunca üstün başarı sergileyerek süreci tamamlanması sebebiyle teşekkür ederken hizmet anısı olarak bir plaket verdi. Daha önce (2000-2004 yıllarında) 1. Ordu Bakım Merkezi Komutanlığı görevinde bulunan ve 5 Temmuz 2004 tarihinden bu yana Ordudonatım Eğitim Alay Komutanı olarak görev yapan Albay Feridun İşcan, 2006 genel atamalarıyla Ordudonatım Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı Erkan Başkanlığı görevine atandı.

Görevi devralan Ordudonatım Albay Erol Eşki ise değişik rütbelerdeki birçok görevi sırasında 1998 yılında 7 ay süreyle Bosna-Hersek Türk Tugayı Lojistik Destek Tabur Komutanlığı görevinde bulundu. 18 Temmuz 2003 tarihinden beri 3. Ordu Lojistik Destek Bakım Merkezi Komutanı olarak görev yapan Albay Eşki, 2006 yılı genel atamalarıyla Ordudonatım Okulu ve Eğitim Merkezi Ordudonatım Eğitim Alay Komutanlığı'na atandı. 1997 ve 2001 yıllarında iki defa, "üstün başarı kıdemi" alan Ordudonatım Albay Erol Eşki, evli ve 2 çocuk babası olup İngilizce biliyor. Albay Eşki, Alay sancağını öperek devraldı.

İstiklal Marşı'nın ardından sancak kıtasının platformdaki yerini almasının ardından başlayan törende, komutanlar karşılıklı olarak sancak devir, teslim andlarını okudu. Albay İşcan Alay Komutanlığı brövesini yeni komutana takarken, kendisine Alay Komutanlığı forsu ve hizmet anısı verildi. Törene, Vali Vekili Mustafa Erdoğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Saffet Kaya, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, BAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şanver, Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Eyüp Yeşil, MİT Bölge Müdürü, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Tetik ve şehit yakınlarıyla diğer resmi ve askeri erkan katıldı. Alay sancağının töreden alınana gelişi ve ayrılışı sırasında hep ayakta selamlayan şehit aileleri, resmi geçitteki askerleri de ayakta selamlayıp alkışladılar. Bir şehit çocuğu da resmi Mehmetçikleri selamlarken duygulu anlar yaşandı. Balıkesir'deki tören, yeşillikler içindeki havuz başında davetlilere verilen ikramla sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title