Haberler

Balıkesir Ölen Baba İçin Hayır da Soruşturmalık Oldu Ölen Baba İçin Hayır da Soruşturmalık Oldu

Balıkesir Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin, belediye ve Balıkesirspor'a yapılan bağışlarla ilgili sürdürdükleri soruşturma kapsamına, babasının ölümünden sonra yaptığı hayrın da alınmasına büyük tepki gösterdi.

Balıkesir Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin, belediye ve Balıkesirspor'a yapılan bağışlarla ilgili sürdürdükleri soruşturma kapsamına, babasının ölümünden sonra yaptığı hayrın da alınmasına büyük tepki gösterdi. İktidarı faşistlikle suçlayan Başkan Ok, Bizim polisimizle, güvenlik güçlerimizle, kamuda çalışanlarıyla hiç bir sorunumuz yok. Ama ülkeyi bu hale getiren faşist AKP Hükümeti'yle hem bu dünyada, hem öbür dünyada hesaplaşacağız dedi.

Belediye meclisi salonunda basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı İsmail Ok, babası Eyüp Ok'un vefatından sonra yaptıkları hayrın bile soruşturulduğunu belirtti. Türkiye'ye demokrasiyi, insan haklarını getirmek için yola çıktığını iddia edenlerin, insanlık onurunu, şeref ve haysiyetini ayaklar altına alan faşizan bir rejim uyguladığını ileri süren Başkan Ok şunları söyledi

Faşizan, dikta özleminde olan bir hükümet sanırım dünyada kalmadı, kalanlar da tek tek yıkılıyor. Balıkesir'de de AKP Hükümeti'nin faşist uygulamalarıyla karşı karşıyayız. Dün kendilerinin şikayetçi oldukları konularda, bugün onlardan daha ağırını şahsıma ve aileme uyguluyorlar. Bu da bizi derinden yaralıyor. Ağustos ayında babam Eyüp Ok'un rahmetli oluşundan sonra kardeşlerimle köyümüz Hotaşlar'da hayır yaptık. Yaptığımız hayırdaki tüm kalemleri o zaman not almıştık. Bunu AKP Hükümeti'nin gündeme getireceğine, insanlık onurunu ayaklar altına alacağına inandığımız için değil, kul hakkından korktuğumuz için yaptık. Babamıza vefatı sonrası görevimizi yerine getirirken, kimden hizmet aldıysak borçlarımızı yazdık ve tamamını ödedik.

'İSRAİL'İN ZULMÜNDEN DAHA AĞIR'

Ancak maalesef bugün nolisimiz elinde bir liste ile hayır için ödeme yaptıkları kişilere gittiğini, 'Belediye Başkanı İsmail Ok'un babasının bu hayır parasını kim yatırdı' diye sorduğunu öne süren Başkan Ok, sözlerini şöyle sürdürdü

Bu İsrail'in Filistin'e uyguladığı zulümden daha ağır. AKP Hükümeti İsrail'in Filistin'e uyguladığını, bugün biz muhalif belediye başkanlarına reva görmektedir. Aslında çok ağır şeyler söylemek istiyorum ama buna terbiyem izin vermiyor. Çünkü bir makamı temsil ediyorum. Emniyet görevlileri emireri. Talimatları yerine getirip, görevlerini yapmaya çalışıyor. Bizim polisimizle, güvenlik güçlerimizle, kamuda çalışanlarıyla hiç bir sorunumuz yok. Ama ülkeyi bu hale getiren faşist AKP Hükümeti'yle hem bu dünyada hem öbür dünyada hesaplaşacağız.

TEK TEK FATURALARI GÖSTERDİ

Başkan Ok babasının hayrından sonra kimlere ödeme yapıldığını tek tek açıkladı ve faturalarını gösterdi. Başkan Ok, bir gazetecinin 'Araştırılan başka bir şey var mı' sorusuna Daha ne olsun Herhalde yatak odamıza girmişlerdir yanıtını verdi.

Başkan Ok, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur sizi aradı mı sorusu üzerine de 'AK Parti Genel Başkan Yardımcısı'nda azıcık insaniyet varsa, çıkıp 'Başkana yapılan büyük hakarettir, saygısızlıktır' diye kamuoyuna bir açıklama yapmalıydı. Ama benim meselem AKParti Genel Başkan Yardımcısı ya da Ali-Veli değil. Türkiye'deki sistemle ilgilidir dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Balıkesirspor Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title