Haberler

Balıkesir: Muhtarlara Doğalgaz Semineri Verildi

Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, yeni Çevre Yasası ile filtresiz ve çevreyi kirleten yapılara ağır para cezaları getirildiğini, ancak, doğalgaz gibi çevreci enerji kullananların bundan etkilenmeyeceğini söyledi.

Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, yeni Çevre Yasası ile filtresiz ve çevreyi kirleten yapılara ağır para cezaları getirildiğini, ancak, doğalgaz gibi çevreci enerji kullananların bundan etkilenmeyeceğini söyledi.

Balıkesir Doğalgaz Dağıtım (Balgaz) A.Ş.'nin mahalle muhtarlarına yönelik düzenlediği doğalgaz eğitim seminerine katılan Belediye Başkanı Sabri Uğur, daha önce yaptığı açıklamaların yanlış anlaşıldığını belirtti. Başkan Uğur, "İl merkez nüfusumuz 300 binlere ulaştı. Bir yılda ilimizde 122 kilometrelik bir doğalgaz hattı düşendi ve 40 bini aşkın ev doğalgaz kullanmaya hazır duruma geldi. Şehrimizde en ciddi sorunlardan birisi hiç şüphesiz hava kirliliği. Hava kirliliğiyle mücadelede en etkin çözüm de kömür yada akaryakıt kullanan yapıların bacalarına filtre takmaktır. Filtre takılması normal bir bina için 10-15 bin YTL civarında maliyet gerektirdiği gibi rutin bakımları için de büyük bir maliyeti var. Mayıs ayından itibaren yürürlüğe giren yeni Çevre Yasası bu konuda büyük cezai yaptırımlar getiriyor. Cezalar, 5 bin YTL'den başlayıp, 80 bin YTL'ye kadar dayanmaktadır. Ben daha önceki toplantıda yanlış anlaşıldım. Belediye olarak bizim bu konuda bir ceza uygulamamız söz konusu olamaz. Bu konudan, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü sorumlu. Benim amacım vatandaşları uyarmaktı. Yeni yasayla birlikte bacalara filtre zorunluluğu getirileceğinden, bu cezalara maruz kalmadan ve doğalgaz kampanyaları bitmeden vatandaşların bir an önce doğalgaza abone olmalarını sağlamak için bu sözleri sarf etmiştim. Herhalde yanlış anlaşıldım ki, 'doğalgaz kullanmak zorunluymuş' gibi söylemler çıkarılmış. İsteyen istediğini kullanmak hakkına sahiptir. Biz, kimseyi zorlayamayız. Fakat şu da bir gerçektir ki, yakın zamanda yapılacak denetimlerde çevreyi kirleten filtresiz bina bacalarına büyük cezalar kesilecek. Doğalgaza geçildiği takdirde maliyet çok büyük ölçüde düşecektir. Merak edilen diğer bir konu da, doğalgaza gelecek zamlar. Doğalgaz zamlarını Balıkesir'de faaliyet gösteren Balgaz firması belirlemez. Zammı, Enerji Piyasası Üst Kurulu belirler. Balgaz, ilimizde 35 milyon dolarlık bir yatırım yaptı, bu yatırımdan faydalanalım. Doğalgaza geçip, çevreyi koruyalım" dedi.

Başkan Uğur'un ardından söz alan Balgaz A.Ş. İşletme Müdürü Muhammet Aloğlu, mahalle muhtarlarının sorularını cevapladı, doğalgaz çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title