Haberler

Balıkesir: Milletvekili Çömez'den Bor Açıklaması

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, hükümetin gündeminde bor madenlerinin satılmasının bulunmadığını belirterek, bor ve diğer stratejik madenlerin özelleştirilmesine kesinlikle karşı olduğunu söyledi.

Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi'ni ziyaret eden Milletvekili Çömez, sendika başkanı Hüseyin Koçyiğit'le bir süre görüştü. Türkiye'nin elindeki bor ve diğer stratejik madenlerin özelleştirilmesine karşı olduğunu vurgulayan Çömez, hükümetin gündeminde de böyle bir konunun olmadığını belirtti. Bor madenlerinin devlet tarafından çıkartılarak özel sektör tarafından işlenmesi gerektiğini ifade eden Çömez, "Bor madenlerinin çıkartıldıktan sonra işlenme aşamasında özel sektörün rol almasından yanayım. Özel sektör Türkiye'de yatırım yaparak, devletin çıkardığı madeni işleyerek, bor ürünleri yaparak bunları pazarlasın. Dünyada artık devletler işçilik anlayışını terk ediyor ama bu, devletin ne var ne yoksa her şeyini satması demek değildir. Ben zamanında Türk Telekom'un satılmasından önce TEDAŞ'ın özelleştirilmesinden yanaydım. Telekom bana göre yabancılara satılmamalıydı. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil ancak bor madenlerinin de özel sektöre satılmasına karşıyım. Eğer bir gün böyle bir şey gündeme gelirse, buna ilk önce ben karşı koyarım ve tepkimizi sokağa çıkarak sizlerle birlikte gösteririm" dedi.

Milletvekili Çömez, Eti Maden İşletmeleri'nden bor hakkında rapor istediğini ve raporun hazırlanmasının ardından ortaya çıkan sonuçları, sendikayla da paylaşacaklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title