Haberler

Balıkesir: Köyde Şiir Yarışması Sonuçlandı

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ne Bağlı Taylıeli Köyü'nde, Burhaniye Belediyesi ile Taylıeli Kültür ve Sanat Derneği'nin Düzenlediği 2. Şiir Yarışması Sonuçlandı.

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ne bağlı Taylıeli Köyü'nde, Burhaniye Belediyesi ile Taylıeli Kültür ve Sanat Derneği'nin düzenlediği 2. şiir yarışması sonuçlandı.

Cemal Süreyya Derneği'nin avukat şair İsmet Kemal Karadayı anısına düzenlediği 2. şiir yarışması, köy meydanında gerçekleştirildi. Yarışmanın Cemal Süreyya ve İsmet Karadayı'yı anmak için düzenlendiğini belirten Cemal Süreyya Derneği Başkanı ve Kocaeli Üniversitesi Dahiliye ve Hemodiyaliz Bölümü hocalarından Prof. Dr. Itır Yeğenağa, "Cemal Süreyya ile İsmet Kemal Karadayı çok iyi iki dosttu. Her ikisi de birbirlerinin ruhlarının içini çok iyi bilen kişilerdi. Cemal Süreyya ile İsmet Kemal Karadayı'nın ölümünden sonra aralarında arkadaşlarının da bulunduğu şairler tarafından Cemal Süreyya Derneği kuruldu" dedi.

Şairler Fikret Kurşen, Mustafa Yüksel, Uğur Bilge, Şiirce Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Murat Gülbey ile Zeytin Radyo ve Dergisi Yazı işleri Müdürü Cansu Osemen'in jüriliğini yaptığı yarışmaya 16 şair ve 48 şiir katıldı. Yarışmada birinciliği, "Anlatamadım" adlı şiiri ile Çanakkale'den katılan evli ve 2 çocuk annesi Pervin Reyhan Tektel kazandı. İkinciliği ve üçüncülüğü "Bir günde 3 zaman" ve "Aydınlık Yüzün" isimli şiirleri ile Murat Şehirli kazanırken, dördüncülüğü ise Taylıeli Köyü'nden "Gönül Gözünden" isimli şiiri ile Şükran Erciyes Taylıoğlu kazandı. 3 esere de mansiyon ödülü verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title