Haberler

Balıkesir, Karesi ile Sanata Doyacak

Güncelleme:

Karesi Kültür ve Sanat Günleri, birbirinden renkli etkinliklerin yer aldığı Sanat Sokağı'nın açılışıyla başladı. Sanat Sokağı'nın açılışını yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bu tür sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin artarak devam edeceğini belirtti.

Kültür ve Sanat Günleri kapsamında Çavuş Sokak'ta oluşturulan Sanat Sokağı'nın açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ünlü sunucu Özlem Yıldız yaptı. Açılışı yapan başkanlar daha sonra atık değerlendirme, ebru, grafiti, pandomim, sokak müziği, sokak tiyatrosu, takı, tel kırma, Augmented Reality Show gibi etkinliklerin yer aldığı sokağı gezdi. Başkan Yücel Yılmaz, talep olması halinde sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle Sanat Sokağı'nın kalıcı hale getirilebileceğini kaydetti.

DAHA PROFESYONEL OLACAK

Kurulan masalarda gerçekleştirilen çalışmaları dikkatle inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, "Karesi Belediyesi, düzenlediği Kültür ve Sanat Günleri ile sanata verdiği önemi ifade ediyor. Belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum, Balıkesir için güzel şeyler yapıyorlar. Bunlar ilk deneyimler. Bundan sonraki çalışmaları daha profesyonel olacaktır" açıklamasında bulundu.

ETKİNLİKLER ARTARAK DEVAM EDECEK

Ahşap oyuncakların yapıldığı masayı ziyaret ederek, topaç oynayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kültürel ve sosyal faaliyetlere Sanat Sokağı ile başlangıç yaptıklarını ifade etti. Oluşturulan Sanat Sokağı'nın bugün ve yarın sanatçılar için serbest bölge olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, bu tür sanatsal faaliyetlerin artarak devam edeceğini kaydetti.

YETENEKSİZSİNİZ KARESİ

Karesi Belediyesi olarak her zaman sanatın yanında olduklarını söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, "Belediyelerin kültürel ve altyapısal görevleri vardır. Altyapı işlerinin büyük bir kısmı Büyükşehir'e ait olduğu için bizler kültürel ve sanatsal faaliyetlere yoğunluk vereceğiz" dedi. Talep olması halinde sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle Sanat Sokağı'nın kalıcı hale getirilebileceğini belirten Başkan Yılmaz, "Yeteneksizsiniz gibi bu tür faaliyetler düzenleyip, sanatçıların çalışmalarını diğer vatandaşlara duyurmayı planlıyoruz" dedi.

BUGÜN FERHAT GÖÇER SAHNEDE

Kültür ve Sanat Günleri kapsamında bugün saat 10.30, 15.00 ve 18.00'de Salih Tozan Kültür Merkezi'nde Köstebekgiller sahne alacak. Ayrıca saat 09.30'da Alparslan Türkeş Spor Kompleksi'nde Masa Tenisi Turnuvası, Eski Belediyespor Tesisleri'nde ise Satranç Turnuvası düzenlenecek. Saat 20.00'de ise Yaylada Amfi Tiyatro'da ilk olarak Ritmin Dansı gösteri yapacak ardından da ünlü sanatçı Ferhat Göçer sahne alacak. Gecenin sunuculuğunu ise Özlem Yıldız yapacak.

BİSİKLETLE HER YERE

Etkinlikler kapsamında yarın ise saat 09.00'da Satranç Turnuvası, saat 09.30'da Masa Tenisi Turnuvası'nın devamı yapılacak. Ayrıca saat 10.00'da Bisikletle Her Yere etkinliği gerçekleştirilecek. Adnan Menderes Mahallesi'nden başlayacak olan bisiklet etkinliği Yaylada Amfi Tiyatro'da sona erecek. Saat 12.00'de ise Amfi Tiyatro'da Türkiye Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz bisikletli yaşam üzerine söyleşi gerçekleştirecek. Aynı günün akşamında saat 18.00'de Yıldız Düğün Salonu'nda toplu sünnet şöleni yapılacak. Şölende Hakan Diler, konser verirken saat 20.30'da ise Yaylada Amfi Tiyatro'da Gripin Balıkesirlilerle buluşacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

özlem yıldız yücel yılmaz balıkesir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title