Haberler

Balıkesir: Kamu-sen Balıkesir İl Temsilcisi Yurdakul, Hasta Yatağından Hükümeti Eleştirdi

Türkiye Kamu Çalışanları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, Edremit İlçesi'nde hasta yatağından hükümeti eleştirdi.

Türkiye Kamu Çalışanları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, Edremit İlçesi'nde hasta yatağından hükümeti eleştirdi.

Kendisini Petek Dinçöz'ün cinlerinin çarpması sonucu bir kolu ve bir bacağının kırıldığını ileri süren Yurdakul, 15 gündür yatarak tedavi görüyor. Ölüm döşeğinde dahi olsa memurların meselelerine sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Yurdakul, "Türkiye Kamu-Sen olarak sorumlu sendikacılık adına ülke şartlarının bilinci içerisinde her zaman bilinçli taleplerde bulunduk. Ülkemizin imkanlarını bilerek, hiçbir zaman sorumsuzca davranarak, gökteki yıldızları istemedik. Her zaman ülkemizdeki milli gelirden hak ettiğimizi talep ettik. Toplu görüşmelerde, hükümet, hedeflediği enflasyon oranına göre memurlara zam yaptı ve mamurları enflasyona ezdirmeyeceğiz sözünü verdi. Ancak hükümet, enflasyondaki artışları görmezden gelerek memuru uyutmaya çalışıyor. Hükümet 2006 yılı ikinci 6 ayı için memura yüzde 2.5'lik artış yapmaya hazırlanıyor. Bu memurla dalga geçmektir. 2006 yılı için ancak yüzde 10'luk bir artış yapılırsa memur enflasyona ezilmez. Her şeye, benzine, mazota son 6 ayda yüzde 40 zam yapan hükümet, bizleri yüzde 2.5'lik artışla geçiştiremez. Hükümet memurlara bu tavrını sürdürürse, memurlarımız sokağa çıkmak zorunda kalacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title