Haberler

Balıkesir: İlköğretim Öğrencilerine Deprem Eğitimi

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, 911 Arama Kurtarma Derneği Tarafından Bir İlköğretim Okulunda Öğrenciler İçin Deprem Eğitimi Verildi.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, 911 Arama Kurtarma Derneği tarafından bir ilköğretim okulunda öğrenciler için deprem eğitimi verildi.

Bandırma Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi İlköğretim Okulu'nda düzenlenen eğitimde, 911 Derneği Genel Başkanı Mustafa Gürsoy tarafından öğrencilere deprem ve deprem sonrası ilkyardım konularında bilgiler verildi. Birinci derece deprem bölgesinde bulunan Bandırma'da depreme karşı hazırlıklı olmak için önce deprem hakkında bilgi sahibi olunması gerektiğini belirten Başkan Gürsoy, depremin önlenemez bir doğal afet olduğunu ancak önlem alınırsa can kaybı ve maddi hasarın en aza indirilebileceğini söyledi.

Özellikle okullarda depremden korunmanın ve deprem anında yapılacakların önceden belirlenerek öğrencilere anlatılmasının hayati önem taşıdığına işaret eden Gürsoy, "Okullarda biz dernek olarak bugüne kadar çok sayıda tatbikat ve eğitim seminerleri verdik. Bizler elimizden geldiği kadar öğrencilerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz. Okullarımızda deprem anında yapılacakların daha önceden tatbikat ve eğitimlerle belirlenmesi, bunların da öğrencilere iyi bir şekilde öğretilmesi gerekiyor. Deprem anında her şeyden önce panik yapmamalıyız. Öğrenciler sınıflarından ayrılmadan sıraların yanında eğilerek korunmalı, daha sonra sıra halinde koşmadan okuldan tahliye edilmelidir. Okul idarecileri tarafında sınıflar incelenerek düşerek yaralanmalara neden olabilecek ağır cisimler sabitlenmelidir. Okul yöneticileri deprem sonrasında okul binalarının tahliyesini ve kurtarma işlerini planlamalı, her okulun kendine özgü bir planı olmalıdır. Yangın, gaz kaçakları, su ve kanalizasyon borusu patlamalarına karşı önceden mutlaka tedbirlerin alınması gereklidir" şeklinde konuştu.

Deprem eğitimine okul idarecileri ve öğretmenler de katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title