Haberler

Balıkesir'i Almanya'ya Taşıdılar

Almanya'nın Duisburg kenti yakınlarında bulunan Moers kasabasında düzenlenen bir etkinliğe, yaklaşık iki bin Balıkesirli katıldı.

Almanya'nın Duisburg kenti yakınlarında bulunan Moers kasabasında düzenlenen bir etkinliğe, yaklaşık iki bin Balıkesirli katıldı.

Duisburg şehrinde faaliyet gösteren Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği (BALDER) tarafından düzenlenen iki günlük hıdrellez adlı açık hava şenliği, farklı şehirlerden yaklaşık iki bin vatandaşın katılımıyla dün başladı. Dün başlayan ve bugün de devam edecek olan şenlik için Balıkesir'den folklor ekibi, güreş pehlivanları ve şehir idarecilerinden oluşan 37 kişilik bir grup davet edildi.

SPD Federal Milletvekili Mahmut Özdemir ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Milletvekili İbrahim Yetim'in de hazır bulunduğu şenlikte Balıkesir Pamukçu Bengi Zeybek Ekibi'nin sergilediği Ege yöresi halk oyunları, şenlik alanını dolduran vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Balıkesir'den özel olarak davet edilen Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi Pehlivanlarının, bugün yapacakları müsabakalar öncesi dün yaptığı tanıtım gösteri de yoğun ilgiyle izlendi. Balıkesir yöresinin yemeklerinin de sergilendiği şenlik alanında stant kuran Altıeylül Belediyesi ve Karesi Belediyesi gelen ziyaretçilere tanıtımlar yaptı. Şenlikte bir konuşma yapan BALDER Başkanı Önder Bulaşma, "Amacımız Balıkesir kültürünü, Almanya'da yaşayan genç neslimize ve birlikte yaşadığımız Alman dostlarımıza tanıtmaktır" dedi. Bir selamlama konuşması yapan SPD Federal Milletvekili Mahmut Özdemir, "kültürünü yaşatmak için bir araya gelen vatandaşların arasında, bulunmaktan dolayı çok mutlu oldum. Bizleri buluşturan dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi. Dernek yöneticileri, geçmiş dönemde BALDER Başkanlığını yapan Mehmet Semercioğlu ve Kemal Kanıkurumaz'a, birer teşekkür plaketi taktim etti. Şenlikte, güreş müsabakalarının yani sıra TRT sanatçısı İsmail Özkan ve Orkestra Koç Kardeşler, müzikleriyle davetlileri eğlendirecek.

Görüntü dökümü

-BALDER Başkanı Önder Bulaşma konuşma yaparken

-SPD Milletvekili Mahmut Özdemir konuşma yaparken

-Gösteri amaçlı yapılan güreşlerden görüntüler

-Zeybek oyunlarından detaylar

-Çadırlardan yöresel görüntüler

Haber-kamera: Temel ELCİVAN-MOERS/DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Özdemir Ren Vestfalya Balıkesir Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title