Haberler

Balıkesir: Hünnap Şifa Kaynağı

- Balıkesir'in Havran İlçesi'nde, Hünnap Satıcısı Mehmet Erdem Bozkurt, Hünnap Ağacının Çok Zor Yetiştiğini, Balıkesir ve Çanakkale Bölgesinde Sadece 13 Adet Hünnap Ağacı Kaldığını Söyledi.

- Balıkesir'in Havran İlçesi'nde, hünnap satıcısı Mehmet Erdem Bozkurt, hünnap ağacının çok zor yetiştiğini, Balıkesir ve Çanakkale bölgesinde sadece 13 adet hünnap ağacı kaldığını söyledi.

Hazreti Adem'in ağacı olarak bilinen ve tabiatta çok nadir bulunan hünnap ağacının içerisinde şeker, müsilaj, tanen, petkin ve C vitamini mevcut olduğunu belirten Mehmet Erdem Bozkurt, hünnabın meyvelerinin göğüs yumuşatıcı, öksürük kesici, kanı temizleme özelliği yanı sıra müshil olarak da etkili olduğunu söyledi. Bu sene hünnap ağaçlarının ilk kez çok meyve verdiğini ve her ağaçtan ortalama 75 ile 100 kilograma kadar meyve aldığını belirten Bozkurt, "Balıkesir ve Çanakkale'de sadece 13 adet hünnap ağacı tespit ettim. Havran ilçesinde sadece bir ağaç var. Edremit'te ise birkaç ağaç tespit edebildim. Yıllardır çekirdeklerini birçok yerlere ektim ama bir tane bile tutmadı. Hünnabın kilosunu 8 milyon liradan satıyorum. 2-3 ay sonra kilosu 35-40 milyon lirayı bulur. Hünnap meyvelerinin suyu çıkartılıp, kekik suyu ile karıştırılarak kalp hastalıkları ve damar hastalıklarının tedavisinde de kullanılıyor" dedi.

(BT-MŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title