Haberler

Balıkesir - Foto//Üzerine Bayrak Direği Devrilen Öğrenci Yar

Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'nde, Üzerine Tenefüste Bayrak Direği Devrilen İlköğretim Öğrencisi 9 Yaşındaki Ayten Akbaş Ağır Yaralandı. Polis, Olayla İlgili Olarak Okul Müdürü, Müdür Yardımcısı ve Kantin Görevlisinin İfadelerine Başvurdu.

BALIKESİR'in Dursunbey İlçesi'nde, üzerine tenefüste bayrak direği devrilen ilköğretim öğrencisi 9 yaşındaki Ayten Akbaş ağır yaralandı. Polis, olayla ilgili olarak okul müdürü, müdür yardımcısı ve kantin görevlisinin ifadelerine başvurdu.

Dursunbey Üç Eylül İlköğretim Okulu, bir süre önce Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında, "Beyaz Bayrak" almaya hak kazandı. Bunun üzerine okul müdürü Suat Tahtalı, üç bayrak direği yaptırdı. Tahtalı direkleri müdür yardımcısı İbrahim Karpuzluk ve kantin gÜrevlilerinden Hşseyin Şen ile boyadı. Direklerden biri bugün saat 10.00 sıralarında yerine monte edildi. Ancak, beş saat sonra yeni dikilen direk tenefüste, 3-C sınıfı öğrencilerinden Ayten Akbaş'ın üzerine devrildi. Demir bayrak direğinin başına çarpması üzerine kanlar içinde yere yığılan Akbaş, 112 Acil Servisi ambulansıyla önce Dursbunbey Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan küçük kız, buradaki ilk müdahalenin ardından Balıkesir Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Beyin cerrahı Yavuz Gedikoğlu tarafından ameliyat edilen küçük kız, yoğun bakıma alındı.

Polis, olayın ardından Üç Eylül İlköğretim Okulu Müdürü Tahtalı, Müdür Yardımcısı Karpuzluk ve kantin görevlisi Şen'in ifadelerine başvurdu. Okul Müdürü Tahtalı'nın ifadesinde, olay sırasında bir toplantıda olduğunu belirterek, "Bayrak direğini kendimiz monte etmiştik. Olaydan sonra da direkteki vidalardan birinin eksik olduğunu farkettik. Öğrencilerden biri sökmüş olabilir. Tek vidanın tutuğu direk devrilmiş. Eğer daha önce bu vida olmamış olsaydı, direğin çoktan devrilmiş olması gerekirdi" dediği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title