Haberler

Balıkesir: Esnafa Turistleri Kazıklamama İkazı

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde, Önümüzdeki Haftalarda Alışveriş İçin Gelecek Yunanlı Turistler İçin Hazırlıklar Sürüyor.

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde, önümüzdeki haftalarda alışveriş için gelecek Yunanlı turistler için hazırlıklar sürüyor.

Belediye düğün salonunda esnafla toplantı yapan Belediye Başkanı Fikret Akova, Yunanlı konuklara iyi davranılmasını istedi. Yunanlı turistlerin 30 Ekim ve 6 Kasım'da kurulacak ilçe pazarına alışveriş için geleceklerini belirten Akova, Midilli'den gelecek turistlerin yol masraflarının karşılanacağını söyleyerek, "İlçemize gelecek Yunanlılar pazarımıza hareket getirecek. Konuklarımızı memnun etmek için sizlere büyük iş düşüyor. Ayvalık ve Dikili'den daha ucuza mal satmanız lazım. Yunanlılar'ın yapacağı alışverişi bir defalık alışveriş olarak görmeyin. Konuklarımız bizlerden memnun kalırsa sürekli gelecekler. Onları Ayvalık'tan Burhaniye'ye otobüslerle getireceğiz. Yunanlılar'ın rahat alışveriş yapabilmeleri için pazar yerlerinde tercümanlar görevlendireceğiz. Ayrıca belediyede de bir tercüman görev yapacak. Esnafımızın moral eksiği var. Bunu da sağlamamız lazım. Eksikliklerimizi gidererek ekonomimizi büyüteceğiz. Midilli'den gelecek her konuğumuzun 100 Euro'luk alışveriş yapacağını umuyoruz. Sizlere büyük görev düşüyor" dedi.

Ticaret Odası Başkanı Rıza Pabuççuoğlu da, "Yunanlılar 600 kişilik gruplar halinde gelecek. Yunanlılar'la esnafımız moral bulacak" diye konuştu.

Şoförler Odası Başkanı Engin Erdurmaz ise, Akova'yı tebrik ederek, bu organizasyonların devam ettirilmesini istedi. Toplantıya çok sayıda esnaf katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title