Haberler

Balıkesir: Erdek Yat Limanı İçin Yer Arayışı

Balıkesir'in Erdek İlçesi'ne yapılması planlanan 200 yat kapasiteli yat limanı için iki alternatif yer olduğu bildirildi.

Balıkesir'in Erdek İlçesi'ne yapılması planlanan 200 yat kapasiteli yat limanı için iki alternatif yer olduğu bildirildi.

Yat limanı için iki yer arasında karar verilme aşamasında olunduğunu belirten Erdek Kaymakamı Cemil Aksak, geçen hafta Ulaştırma Bakanlığı'ndan gelen uzman heyetin liman için çalışma yaptığını söyledi. Yat limanının hizmete girmesiyle ilçede yat turizminin de hızlanacağını ifade eden Kaymakam Aksak, projenin 10 milyon dolara mal olmasının beklendiğini kaydetti.

Liman seçiminin rüzgar, barınma ve maliyet bakımından incelendikten sonra karara bağlanacağını vurgulayan Aksak, "Halen yat limanı için iki yer var. Bunlardan ilki Kurbağalıdere mevkiinde Taş Restoran ile sahil arasındaki alan, diğeri ise öğretmenevi önündeki sahil kısmı. Öğretmenevi önünde halen bir ufak liman bulunuyor. Bu genişletilerek yat limanı yapılabilir, o alanda fazla kumsal olmadığı için tercihimiz orasıdır ancak buna uzman heyet karar verecek. Bakanlıktan gelen heyetin çalışmaları ve raporları doğrultusunda bu proje gerçekleşecek" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title